DBP ve HDP ilçe eş başkanları gözaltında

AKP/Saray'ın siyasi soykırım operasyonları devam ediyor. Ağrı, Adıyaman, Van, Adana ve Şırnak'ta, aralarında HDP ve DBP'li eş başkanların da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

AĞRI

Ağrı’nın Patnos ilçesinde HDP ve DBP ilçe eş başkanları, ilçe binalarına yapılan baskınla gözaltına alındı. “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alınan HDP İlçe Eş başkanı Vahyettin İlgin ile DBP İlçe Eşbaşkanı Ömer Laçin, Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

ADIYAMAN

Adıyaman merkez ve Pınarbaşı beldesinde polislerin yaptığı ev baskınlarında, 1 Kasım genel seçimlerinde HDP Milletvekili Adayı olan Birsen Tunç, DBP PM üyeleri Suna Kaymaz ile Suat Demir, DBP Adıyaman İl Yöneticisi Yusuf bağırcı ve parti üyeleri İmam Sürgülü, Mehmet Ali Demirtaş ile ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı. 
7 kişi, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

VAN

Van’da dün evlerine yapılan baskın sonucu gözaltına alınan DBP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Rojbin Bor ile İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Beritan Tayan’ın dosyalarına gizlilik kararı getirildi.  
Bor ve Tayan ile 5 gün boyunca avukat yasağının getirildiğini açıklayan Avukat Barış Oflaz, soruşturmaya ise gizlilik kararı konulduğunu bildirdi.

ADANA

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı geniş çaplı bir operasyon yapılıyor. Mahallenin bütün caddelerinin polis ve özel harekatçılar tarafından tutulduğu belirtilirken, yapılan operasyona yüzlerce polisin katıldığı öğrenildi.
Helikopterlerin de havadan destek verdiği operasyonda çok sayıda evin basılıp arama yapıldığı kaydedildi. Operasyon kapsamında şu ana kadar kaç kişinin gözaltına alındığı henüz öğrenilemedi.

ŞIRNAK

Şırnak’ın Bahçelievler Mahallesi’ne bağlı olan Afet Evler bölgesinde düzenlenen ev baskınında, Fuat Yiğit isimli kişi gözaltına alındı ve Şırnak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 
Cizre ilçesinde ise ilçe belediyesinde Satın Alma Şefi olarak görev yapan Bahattin Yağarcık gözaltına alındı. Yağarcık'ın  Cizre Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi.