Demirağaç'ın katledilmesi protesto edildi: Kürt halkı vazgeçmeyecek!

DBP, yöneticileri Demirağaç'ın katledilmesini ve Hurşit Külter'in kaybedilmesini protesto etti.

DBP, yöneticileri Demirağaç'ın katledilmesini ve Hurşit Külter'in kaybedilmesini protesto etti. Eylemde konuşan DBP'li Nazmiye Acar, AKP/Saray'a seslendi: "Katliamlarınız, infazlarınız, tutuklamalarınız Kürt halkını mücadelesinden vazgeçiremeyecek!"

DBP Van İl Yöneticisi Ahmet Demirağaç’ın katledilmesi ve gözaltına alınan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 20 gündür haber alınamaması Van’da yapılan kitlesel basın açıklamasıyla protesto edildi.

DBP İl binası önünde yapılan basın açıklamasına DBP PM Üyesi Metin Kutaz, DBP İl Eş Başkan Vekili Nazmiye Acar,  HDP Van İl Eş Başkanları Gülistan Orhan, Yakup Ataş, HDP Van milletvekilleri Adem Geveri, Bedia Özgökçe Ertan, Barış Anneleri İnisiyatifi,  KJA aktivistleri, STÖ temsilcileri, belediye eş başkanları ve halk katıldı.

DBP Van İl Eş Başkan Vekili Acar, AKP hükümeti  tarafından  başlatılan şiddet sarmalının gün geçtikçe dozajını arttırdığını kaydetti. Acar, "DBP İl Yöneticimiz Hurşit Külter’den 20 gündür haber alamıyoruz. Yaklaşık 17 yıl önce de DEHAP’lı Yöneticiler Serdar Tanış ile Ebubekir Deniz, yine aynı bölgede gözaltına alınmış ve bir daha da kendilerinden haber alamadık. Bu iki olay aradan geçen zamana rağmen devletin zihniyetinin hiç değişmediğini bir kez daha ortaya koyuyor. İleri demokrasiden söz edenlerin geldiği nokta dünyanın en geri ülkelerinden birini yaratmak olmuştur" diye konuştu.

'DİREKT ATEŞ EDEREK KATLETTİLER...'

DBP Edremit İlçe Yöneticisi  Ahmet Demirağaç’ın içinde bulunduğu araç polisler tarafından tarandığını  ve Demirağaç’la birlikte 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, bir kişinin de ağır yaralandığını vurgulayan Acar, “Ahmet Demirağaç bizim seçilmiş yöneticimizdi,  kendisi günlük siyasi çalışmalarla uğraşır ve tüm zamanını DBP’nin çalışmalarıyla geçirirdi. Yine araçta ağır yaralanan Naci Acar ise herkesin tanıdığı bir siyasetçi olarak uzun yıllardır bizimle siyaset yapıyordu. Ancak her nedense Şabaniye yolunda durdurulan araç herhangi bir anons bile yapılmadan taranmış ve içindekiler katledilmiştir. Bu bir yargısız infazdır, bu bir katliamdır ve bunun başka bir izahı olamaz" diye kaydetti.

Acar, Van Valisi ve Emniyet Müdürü ile diğer yetkililere de sorumlulukları dolayısıyla tepki gösterdi.

'VAZGEÇMEYECEĞİZ'

"Buradan tekrar ilan ediyoruz; sizin tanklarınız, toplarınız, katliamlarınız, infazlarınız, tutuklamalarınız bugüne kadar Kürt halkını mücadelesinden vazgeçiremediği gibi bundan sonra da vazgeçiremeyecektir" diyerek devlete seslenen Acar, "Ahmet Demirağaç arkadaşımızın anısına ise sonuna kadar bağlı kalacağız ve onun bize bıraktığı mücadele mirasını mutlaka özgürlükle taçlandıracağız" dedi.

ÖZGÖKÇE: ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan da Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Yasal mevzuatı bir kenara bırakın’ talimatının sonuçlarını yaşadıklarını söyledi. Yapılanların alenen insanlık suçu olduğunu dile getiren Özgökçe, buna karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini de sözlerine ekledi.

...