Direnişi kıramayan Saray çeteleri Şırnak'ı bombalıyor

Soykırım saldırılarının sürdüğü Şırnak'ta Saray çeteleri, YPS ve YPS-JIN savaşçılarının direnişini kıramayınca yoğun bombardımana başladı.

Soykırım saldırılarının 57'inci güne girdiği Şırnak güne yoğun bombardımanla başladı. Her türlü teknolojik üstünlüklerine rağmen YPS ve YPS-JIN güçlerinin direnişi karşısında mahallelere giremeyen Saray çeteleri, kentin etrafına konuşlandırdıkları tank, top ve obüslerle Yeni, Cumhuriyet, İsmetpaşa ve Gazipaşa ve Bahçelievler mahallelerini bomardımana tutuyor. Dün geceden bu yana Bahçelievler ve İsmetpaşa mahallelerinde yoğunlaştırılan bombardıman sabah saatlerinde Yeni, İsmetpaşa ve Gazipaşa mahallelerinde devam ediyor.

Tüm binaların sırayla tek tek hedef alınarak bombardımanın yapıldığı mahallelerde birçok caminin hedef alındığı görüldü. Özel harekatçıların merkezi Gümüştepe, Çakırsöğüt Jandarma Tugayı, Siirt yolu üzerindeki Sîn û Ber bölgesi ile aynı bölgede bulunan ve Saray çetelerince karargah olarak kullanılan okula konuşlandırılan tank ve obüslerle direniş mahallelerine yapılan bombardıman sürüyor.

Öte yandan İsmetpaşa, Gazipaşa ve Yeni mahallelerinin etrafında yüksek binalara yerleştirilen özel harekatçılar da mahalleleri tarıyor.

Yoğun ambulans hareketliliğinin gözlemlendiği kentin semalarında ise helikopter ve İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) hareketliliği yaşanıyor.

Ayrıca dün akşam saatlerinde kente yapılana askeri sevkiyatın ardından gece geç saatlerde de yaklaşık 30 araçlık askeri konyoyla kente askeri sevkiyat yapıldı.