Direnişi kıramayan Saray çetelerinin bombardımanı sürüyor

Özyönetim direnişinin 43'üncü gününe girdiği Şırnak'ayönelik bombardıman devam ederken, gece boyu kente yönelik tank, ağır silah ve asker sevkiyatı yapıldı.

Soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişinin 43'üncü gününe girdiği  Şırnak'ta mahallelere yönelik bombardıman ve çatışmalar devam gece boyunca devam etti. İsmetpaşa, Cumhuriyet, Yeni ve Bahçelievler mahallesinde yoğunlaşan bombardımanda çok sayıda evde yangın çıktığı bildirildi. Bombardımanla aynı zamanlı olarak İsmetpaşa, Bahçelievler ve Yeni mahalleye girmeye çalışan Saray çeteleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalar sabah saatlerinde şiddetlenirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Özyönetim direnişini kırmak için kentteki tüm yaşam alanlarını hedef alan Saray çeteleri Dicle Mahallesi'ndezgirdikleri bazı sokaklarda evleri yakıyor. Mahallede bulunanlar tarafından aktarılan bilgiye göre, girilen bazı sokaklarda evler tek tek yakılarak ilerlenmeye çalışılıyor.

Kente yönelik askeri sevkiyat sürerken, dün gece olağanüstü bir hareketlilik göze çarptı. Gece boyunca Cizre yönünden TIR'larla tank, kepçe ve ağır silah sevk edildi. Yine onlarca zırhlı aracın kente giriş yaparak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na gittiği görüldü.

Ayrıca gece boyunca kent merkezi ve kırsal alanda İnsansız Hava Aracı hareketliliğinin yaşandı.