Dört kentte siyasi soykırım operasyonu

Ardahan, Ağrı, Siirt ve Hakkari'de siyasi soykırım operasyonlarına devam edildi.

Kürt halkının direnişini kıramayan AKP/Saray'ın talimatıyla siyasi soykırım operasyonları sürüyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)Ardahan, Ağrı, Siirt ve Hakkari'de çok sayıda partilisinin gözaltına alınmasını kınadı.

ARDAHAN
DBP Ardahan İl Örgütü binasına sabah saatlerinde jandarma ve özel harekât polisleri tarafından ortak operasyon düzenlendi. Kars Garajı Caddesi üzerinde bulunan binanın kapısı kırılarak arama yapıldı. Parti Meclisi Üyesi Hakan Demirbaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda yöneticinin gözaltına alındığı öğrenildi. 
Yine Xoçvan (Hoçvan) beldesinde de birçok eve yapılan baskının ardından gözaltıların olduğu, parti binasında da saatlerce arama yapıldığı öğrenildi.

AĞRI
Ağrı'da Belediye Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay'ın evine jandarma ve özel harekât polisleri tarafından operasyon düzenlendi. Arama sırasında Kubilay'a silah doğrultuldu. Kubilay, "Halkın iradesine yapılan bir saldırıdır" dedi.

SİİRT
DBP Siirt Merkez İlçe Eşbaşkanı Beşir Ekinci, Barış Mahallesi'nde bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Ekinci'nin gözaltı gerekçesi öğrenilemezken, 7 aydır araması olduğu belirtildi. Ekinci, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

HAKKARİ
Hakkari'de akrabasının taziye ziyaretine giden DBP PM Üyesi Zahide Besi de sabah saatlerinde, taziyeye katıldığı sırada gözaltına alındı. 
Öte yandan yazılı açıklama yapan DBP Genel Merkezi, "Parti çalışanlarımıza dönük yapılan antidemokratik baskın ve gözaltıları kınıyor, hükümetti antidemokratik uygulamalardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.