DTK Şırnak'a gidiyor: Onurlu halkın yanında olalım

DTK, soykırımcı saldırıların sürdüğü Şırnak'a gitme kararı aldı. DTK Eşbaşkanı Güven, duyarlı her çevreye çağrı yaparak, "Şırnak halkının yanında olduğumuzu gösterme zamanıdır" dedi.

DTK, soykırımcı saldırıların sürdüğü Şırnak'a gitme kararı aldı. DTK Eşbaşkanı Güven, duyarlı her çevreye çağrı yaparak, "Şırnak halkının yanında olduğumuzu gösterme zamanıdır" dedi. 

Şırnak'ta operasyonların bittiği açıklansa da "sokağa çıkma yasağı" ve AKP/Saray çetelerinin saldırıları sürüyor.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), kent halkıyla dayanışmak ve kuşatmanın kaldırılması için harekete geçiyor. 16 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da DTK binası önünde toplanılacak ve araçlarla Şırnak'a hareket edilecek. Ziyaret öncesi DTK Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan DKT Eşbaşkanı Leyla Güven, gelişen süreçle birlikte Kürt il ve ilçelerinin bombalarla yerle bir edildiğini ve "Operasyonlar bitti" denilmesine rağmen yasağın, operasyonların aylardır devam ettiğini belirtti. 

Kürt halkının benimsediği demokratik özerkliğe karşı saldırıların geliştirildiğine vurgu yapan Güven, görülmemiş bir şeklide kirli bir savaş yürütüldüğünü söyledi.

'DİRENİŞLE DESTAN YAZILDI'

"İsrail-Filistin savaşında benzer manzaralar olsa da Kürdistan kentlerinde insanın yapamayacağı uygulamaları görüyoruz" diyen Güven, şöyle devam etti: "Bölgeye getirilen Jandarma Özel Hareket (JÖH), Polis Özel Hareket (PÖH) tarafından kentler hala kuşatma altında tutuluyor. Gever, Cizîr'den çok iyi biliyoruz. Çatışmalar bitmesine rağmen devlet bilinçli bir şekilde halkın evlerini yıkıp, yakıyor. Gever'de 8 bin 500 ev oturulamaz durumda. Bunların çoğu çatışmaların olmadığı ve çatışmaların bitiminin ardından yıkılmıştır."

Güven, yıkımların bir diğer sebebinin hükümetin ilçeleri il, illeri ilçe yapma isteğinden doğduğunu vurgularken, Gever ile Hakkari, Cizre ile Şırnak'ın yer değiştirilmek istendiğini söyledi. Bu gibi yerlerde Kürt halkının direnişleriyle destan yazan yerler olduğunun altını çizen Güven, onun için bu yerlerden devlet öç almak istediğini kaydetti.

PERŞEMBE GÜNÜ DTK BİNASI ÖNÜNDEN ŞIRNAK'A...

Güven, DTK olarak bu yaşananlara sessiz kalamayacaklarını, direnişe sahip çıkacaklarını ifade ederken, "Şırnak'ta evler çatışma bölgesi olmayan yerlerde yıkılıyor. Bu yıkımları dur demek için, Şirnex halkının yanında olmak için, ses olmak için 16 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da DTK binası önünde hep birlikte Şırnak'a hareket edeceğiz. Bütün DTK bileşenleri, sivil toplum örgütleri ve duyarlı herkese çağrı yapıyoruz. Onurlu Şırnak halkının yanında olduğumuzu gösterme zamanıdır" şeklinde konuştu.