‘Düşmanın tekniği gerillaya karşı yenilecektir’

Türk devletinin ‘Cenga Xabûrê ile Bazên Zagrosê’ gerilla hamleleri karşısında ağır darbe aldığını belirten YJA Star gerillası Narin Şiyar, “Teknik ile gerilla karşısında başarılı olmaya çalışıyor. Ancak bu sadece hayalden ibaret” dedi.

 “Cenga Xabûrê ile Bazên Zagrosê” gerilla hamlelerini ANF’ye değerlendiren YJA Star gerillası Narin Şiyar konuşmasına 15 Ağustos atılımının yıldönümünü kutlayarak başladı. “Şehit Zilan ile Şehit Agitler sayesinde bugünlere geldik. Bu temel üzerinde gelişen Cenga Xabûrê ile Bazên Zagrosê devrimci hamleler büyük etki yarattı” diyen Şiyar, devrimci hamlelerin, gerilla direniş ve mücadelesi ile her gün daha geliştiğini vurguladı.

Şiyar, “Girê Sor, Werxelê ile Ciloya Biçûk alanlarında bunun bariz örnekleri görülüyor. Tanımlanmasına kelimelerin yetmeyeceği bu eylem ve pratikte kadın arkadaşların rolü çok fazladır.  Arkadaşların eylemleri büyük moral veriyor. Arkadaşlar vurdukları darbeler ile düşmanı daraltıyor. Daralan düşman da tekniğe ağırlık veriyor. Düşman şahinleri daha tanımış değil, teknik ile gerillayı yenebileceğini sanıyor. Fakat bu sadece hayalden ibaret. Teknik ile bize karşı savaşıyor, ancak şahinler (gerilla) irade savaşımını veriyor” diye konuştu.

Özellikle Gever, Avaşin ve Zap’ta gerçekleşen gerilla eylemlerinde kadının oynadığı role dikkat çeken Narin Şiyar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Savaşını tekniğe dayanarak yürüten güç her zaman yenilmeye mahkumdur. Düşman da bunun farkında, dolayısıyla halkımıza yönelik katliamlara başvuruyor, yalan haberler ile psikolojik savaş yürütüyor. Gerilla mücadelesi karşısında tıkmayı yaşayan düşman vahşi saldırılar gerçekleştiriyor. Karşımızdaki güç vahşet işkence, zülüm, ihanet ve her türlü insanlık dışı uygulamalarda bulunuyor.”

YJA Star gerillası Narin Şiyar gerillanın Kürdistan toprağını düşmandan temizleme idiasında olduğunu vurgulayarak konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Düşman güçlerinin Kürdistan topraklarında bulunmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Bu onlara için sadece hayalden ibaret bir durum olacak. Ne kadar gelirlerse onları çıkaracağız. Kanımızın son damlasına kadar bu dağlarda işgale karşı direneceğiz, işgale izin vermiyeceğiz.”