Erciş'te TOMA ağaçları kuruttu!

Erciş'te kayyumun talimatıyla TOMA'nın suladığı ağaçlar birer birer kurumaya başladı. TOMA'da bulunan kimyasal maddelerin buna sebep olduğu belirtildi.

Devlet güçlerinin halka tazyikli ve biberli su sıkmasıyla tanınan Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), Erciş'e kayyum olarak atanan Mehmet Şirin Yaşar'ın talimatıyla sahil yolunda bulunan ağaçları 24 Temmuz'dan itibaren sulamaya başladı. Kayyumun bu çalışması uzun süredir ilgisizliğe karşı direnen ağaçların da sonu oldu. Sahilde bulunan onlarca ağaç yapılan sulama sonrası kururken, geriye kalan ağaçlar da bir bir kurumaya terk edildi.

Kayyum böylece "Artık Erciş'te huzur var, bu yüzden TOMA'lar ağaç suluyor" mesajı vermeye çalıştı.

Çevreciler ise TOMA’nın su deposunun içinde bulunan maddeler veya tazyikle sıkılan suyun ağaçların köküne zarar verdiğini söyledi.

'HALKI ALDATMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Konuyla ilgili konuşan ÇEV-DER Başkanı Ali Kalçık, şunları kaydetti: "Yıllardan beri var olan bir ağaç böyle kuruyorsa bu tesadüfi değil. TOMA sulamasından sonra gelmişse, bunun TOMA'nın içindeki kimyasal maddelerden kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Yoksa ağaç neden birden bire kurusun? Bir yeşilimiz var, onu da kuruttular. Kimyasal maddelerin getirdiği bir sonuç. Amaç çevreyi korumaksa bunun başka yöntemleri var. Polisin ilgi alanı olmadığı alanlarda kendi görevi dışında görevler veriliyorsa bu kayyumun sorumluluğudur. Bu ağaçların sulanması için ayrıca para alanlar. 'Her şey sütliman olmuş, polis tüm sorunları çözdü ve işte TOMA'lar sulama yapıyor' gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Kimsenin bir basın açıklaması dahi yapamadığı halde TOMA'ların ağaç sulaması tesadüfi değildir. Kürdün o ağacın altında oturması dahi onları rahatsız ediyor."