Erfîn’de gençlerden tecrit protestosu

Efrîn’de, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve bölgeye yönelik AKP destekli çete saldırıları gençler tarafından yürüyüşle protesto edildi.

Efrîn’de, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve bölgeye yönelik AKP destekli çete saldırıları gençler tarafından yürüyüşle protesto edildi.

Rojava Gençlik Birliği Efrîn Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik İmralı’da geliştirilen ağırlaştırılmış tecridi ve Efrîn ile Halep’in Şêx Meqsûd mahallesine yönelik Erdoğan/AKP güdümlü çete saldırılarını protesto etmek, Bakurê Kurdistan direnişine destek olmak amacıyla “Rêber Apo’ya yönelik tecrit halkların dirilişinin hedeflenmesidir. Gençler bu tecridi kıracak” sloganıyla kitlesel bir yürüyüş düzenledi.

Efrîn ve çevresinden yüzlerce gencin katıldığı yürüyüş, Efrîn merkezindeki Dêrsim hastanesi önünde başlayarak Azadî Meydanı’nda düzenlenen mitingle sona erdi.

Yürüyüşte Arapça, Kürtçe ve İngilizce “Kahrolsun uluslararası emperyalizm”, “Yaşasın demokratik ulusun yaratıcısı”, En kanlı tablo karşısında uluslararası toplum ve insan hakları örgütleri nerede?”, “Sessizlikleriyle tecride ortak oluyorlar”, Özgür gençlik Rêber Apo üzerindeki tecridi kıracak” yazılı pankartlar açıldı.

Mitingde konuşan YCR yönetiminden Şahîn Cudî, Suriye halkının temsilcisi olduklarını iddia eden ve Kürt halkına düşmanlık yapan ENKS/SUK çetelerine karşı gençlik ruhuyla ve tüm güçleriyle mücadeleyi yükselteceklerini belirtti. Bu çetelerin Efrîn ve Şêx Meqsud’a yönelik her türlü saldırılarına karşı direnişi de yaygınlaştıracaklarını kaydeden Cudî, KDP’nin sözde “Rojava peşmergesi” diye YPG’ye karşı savaştırdığı çete gruplarına da ihanete son vermeleri çağrısında bulundu.

Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çeken ve tecridi lanetleyen Cudî, “Son nefesimize kadar Önder Apo’nun yaşam felsefesinin takipçileri olacağız. Demokratik federalizm de Önderliğimizin düşüncelerinin eseridir. Bu nedenle bunun inşası ve savunması için tüm gücümüzle çalışacağız. Kürtlere karşı yürütülen komplolara karşı sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Konuşma ardından yürüyüş ve miting “Bijî berxwedana YPG/YPJ”, “Bijî berxwedana Bakûr” sloganlarıyla sona erdi.