GÖRÜNTÜLÜ

Ermeni halkının imha politikası Maraş’ta devam ediyor

Dersimli Ermeniler ve Aleviler Dostluk Derneği Başkanı Serkan Sariataş Hakikatlerle Yüzleşme Komisyonu devreye girerek, hakikatlerle yüzleşilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Ermeni soykırımının üzerinden tam 101 yıl geçti. 1915 yılından bugüne hiç bir şeyin değişmediği ifade eden Dersimli Ermeniler ve Aleviler Dostluk Derneği Başkanı Serkan Sariataş Hakikatlerle Yüzleşme Komisyonu devreye girerek, hakikatlerle yüzleşilmesi gerektiğini ifade etti.

DERADOST Dernek Başkanı Serkan Seriataş, bundan tam 101 yıl önce Ermeni yerleşim yerlerini boşaltmak için, buradaki kültürü yaşamı yok etmek için bu bölgelere çeşitli topluluklar yollanıldığını söyledi.

Bu toplulukların Ermeni yerleşim yerlerinde kaoslar oluşturduğunu ve bu kaoslara karşı da Ermenilerin kendilerini savunduğunu söyleyen Sariataş, “Ardından yaşanan bu durum asayişsizlik olarak yorumlandı ve bu durumla başarıya da ulaşıldı. Ermeniler 1915 yılında soykırım politikalarına karşı direndi, ancak 1915 yılında Türkiye'nin nüfusu 15 milyon civarın da soykırım politikaları sonucu katledilen Ermeni nüfusu 1,5 milyon bugün ise Ermenistan’ın nüfusu 3 milyon, Türkiye'nin nüfusu ise 78 milyon. Bu tablo açık bir şekilde ortada soykırım politikalarının yüzünü bizlere ifade ediyor" şeklinde konuştu.

‘HAKİKATLERLE YÜZLEŞİLMELİ’

Soykırım politikalarının bugün hala devam ettiğini belirten Sariataş şunlara dikkat çekti: "Suriye'den selefi grupları da bunlar için geliyor. Bugün Suriye'den getirilen selefiler de aynı amaç için getiriliyor. Bugün Maraş'ta bu politika uygulanıyor. Nasıl Ermeni halkının yaşam alanları yok edilmek istenmişse bugün de selefi gruplarla Kürt Alevi halkının yaşam alanları yok edilmek isteniyor. Yine selefi gruplar için Dersim’in Ovacık ve Çemişgezek ilçelerinde de çalışmaların sürdürüldüğünü biliyoruz. Bu politika tamamen halkın yaşam alanlarının yok edilmesine dönük aynı politika bugün Kürdistan’da uygulanıyor çocuklar, yaşlılar katlediliyor. Canlı ne var ise kurşun sıkılıyor katlediliyor. Hareket eden her şeye tankla cevap veriliyor. Bu oynanan oyunlar imha, inkar politikalarıdır ve bugün hala devam ediyor. Onun için bu hakikatlerle yüzleşilmeli, hakikatlerle yüzleşme komisyonunun önü açılmalı."