Eylem Yaşa Amed'de son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Vezneciler’de fedai eylemi yapan TAK üyesi Eylem Yaşa (Eylem Newroz) Amed’de kadınlar tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul Vezneciler’de fedai eylemi yapan TAK üyesi Eylem Yaşa (Eylem Newroz) Amed’de kadınlar tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul'un Fatih ilçesi Vezneciler semtinde 7 Haziran günü çevik kuvvet polislerine ait otobüslere yönelik fedai eylemi yapan Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (TAK) ÜYESİ Eylem Yaşa'nın (Eylem Newroz) cenazesi İstanbul'dan karayoluyla memleketi Amed'e getirildi. Kent girişinde onlarca araçlık konvoyla karşılanan ve zılgıtlarla defnedileceği Yeniköy Mezarlığı'na getirilen Yaşa'nın cenaze törenine çoğunluğu kadın yüzlerce kişi katıldı. 

Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından PKK bayrağına sarılı tabutu kadınlar tarafından omuzlara alınan Yaşa, toprağa verileceği mezarın başına getirildi. Törene Yaşa'nın ailesi, HDP İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, Kayapınar Belediyesi eşbaşkanları Fatma Arşimet ve Mehmet Ali Aydın ile Bağlar Belediyesi eşbaşkanları Eşref Güler ve Birsen Kaya Akat ile MEYADER yöneticileri de katıldı. 

Mezarlığa yapılan yürüyüşte sık sık "Şehîd namirin" ve "Jin jiyan azadî" sloganları atılırken, Yaşa'nın annesi Hanım Yaşa kızının fotoğrafını bir an olsun bırakmadı. Saygı duruşu ve "Çerxa Şoreşê" marşının okunmasının ardından cenaze toprağa verildi. Törende konuşan MEYADER Amed Şube Eşbaşkanı Ayşe Dicle Eylem, "Eylem arkadaş kirli zihniyeti kabul etmedi. Ona söz veriyoruz, mücadelesini sürdüreceğiz" dedi. 

Anne Hanım Yaşa ise "Kürdistan halkının başı sağ olsun" demekle yetindi. 

Tören sırasında savaş uçaklarının alçak uçuş yapması dikkat çekerken, defin işlemlerinin ardından kitle mezarlıktan ayrıldı. Yaşa için Ehmedê Xanî Yasevi'nde taziyelerin kabul edileceği belirtildi.

Öte yandan cenazeyi almak için İstanbul'a giden baba Naif Yaşa'nın gözaltına alındığı ve halen emniyet müdürlüğünde tutulduğu öğrenildi. 

...