GÖRÜNTÜLÜ

Êzîdxan Özel Kuvvetleri'nin 2. eğitim devresi tamamlandı

Êzîdxan Özel Kuvvetleri'nin 2. eğitim devresi bir tören ile tamamlandı. Törende konuşan YBŞ Komutanı Şengali, Türk devletinin saldırılarına da büyük bir cesaretle direnileceğini belirtti.

Êzîdxan Özel Kuvvetleri'nin (HTE) Şehit Tirej Akademisi Şehit Bistün Devresi, yapılan bir tören ile 2. eğitim devresini sonlandırdı. 2 ay süren eğitimde, ideolojik, askeri ve savunma dersleri görüldü.

'KAHRAMANCA VE CESARETLE DİRENECEĞİZ'

YBŞ Genel Komutanı Mazlum Şengali, eğitim devresini kutladıktan sonra, savaşçılara şöyle hitap etti: 

"Bundan iki yıl önce Êzidî halkımız, bir öz savunması olmadığı için bir ferman ile yüz yüze kaldı. Fakat bugün topraklarımız, bölgemiz ve köylerimizi Şengal'e saldıran DAİŞ çetelerinden ve düşmanlarımızdan koruyabiliyoruz ve özgürleştirebiliyoruz.” 
Türk devleti gözünü topraklarımıza, Êzîdxan'a dikmiş. Ezidixan Özel Kuvvetlerimiz de eğitimlerini görmektedirler ve dış saldırılara karşı canlı kalkan olarak, Êzidî halkını korumak için savaşacaklardır. Nasıl ki Êzidîler tarihlerinde cesaretleri ile tanınıyorlarsa ve direndiyseler, bir daha Türklerin saldırılarına karşı kahramanca ve büyük cesaret ile direnecekler ve tarih gene kendini tekrarlayacaktır.”

'CEVAPSIZ KALMAYACAĞIZ'

Türk devletinin tehditlerine de dikkati çeken YBŞ Genel Komutanı Mazlum Şengali, şunları kaydetti: "Eğer Türkler saldırırsa bizim güçlerimiz de gereken cevabı verecektir. Düşman bunu iyi bilmelidir ki, hiçbir şey cevapsız kalmayacaktır. Bizler, topraklarımızı korumak ve ülkemizi savunmak için her şeyi yaparız. Onun için de HTE güçlerimiz Önder Apo'nun ruhu ve felsefesi temelinde eğitimlerini aldılar ve ona göre de her şeye hazırlar."

Tören, “Bijî Êzîdxan” “Bijî Rêber Apo” sloganları ile son buldu. 
 

...