Fatma Can son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz gün Van'da yaşanan bir çatışmada hayatını kaybeden HPG gerillası Fatma Can (Nuda Botan) Êlih'te son yolculuğuna uğurlandı.

Can'ın cenazesi Bıçakçı Köyü çıkışında binlerce yurttaş tarafından karşılandı. Yüzlerce araçlık konvoy ile Girbereşk Mezarlığına getirilen Can'ın cenazesi kadınların omzunda taşındı. Cenaze törenine HDP Batman milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP ve DBP Yöneticileri, KJA bileşenleri ve binlerce yurttaş katıldı. Kitle sık sık "Şehit namirin", "Jin jiyan azadi", "Biji serok Apo" sloganları attı. 

Demokrasi ve devrim mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına 'Çarxa şoreşe' marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. 

Törende konuşan Fatma Can'ın babası Hamit Can, "Yaşamım boyunca en güzel günüm bugün oldu. Çünkü Nuda hakikat şahadetine ulaştı. Bu hakikat şahadeti herkese nasip olmuyor. Acısı biraz zor ama bu acıyı da çekeceğiz. Nuda'nın bize verdiği şereften dolayı da başımız dik. Nuda bugün hakikate ulaştı. Kürdistan'ın ve Serok Apo'nun başı sağ olsun" dedi. 

Ardından konuşan Ayşe Acar Başaran, "Nuda, Kürt halkı, Ortadoğu halkları ve yeni yaşamı inşa etmek için hakikat yolunda şehit oldu. Hepimiz şehitlerden özür diliyoruz. Siyasetçi olarak, halk olarak üzerimizdeki yükü yerine getirip mücadele etseydik her gün şehitlerimizi defnetmezdik" dedi. 

Konuşmaların ardından Can zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde defnedildi.