‘Gençler mücadele saflarına katılmalı’

HPG ve YJA Star gerillalarından Şervan Şoreş, Evin Dilvin ve Diren Raman böylesine bir süreçte Kürdistan’da yürütülen mücadelenin ortaklaşarak yürütüleceğini belirtti.

HPG ve YJA Star gerillaları Kürt gençlerine mücadeleye katılım çağrısı yaptı.

HPG ve YJA Star gerillalarından Şervan Şoreş, Evin Dilvin ve Diren Raman böylesine bir süreçte Kürdistan’da yürütülen mücadelenin ortaklaşarak yürütüleceğini belirtti. Sürecin kaygıların değil iradenin, fedakarlığın ön planda olması gerektiğini vurgulayan gerillalar gençler başta olmak üzere herkesi mücadeleye çağırdı.

‘PKK YAŞAMI İNSANA BÜYÜK BİR İRADE KAZANDIRIYOR’

HPG gerillalarından Şervan Şoreş gerilla yaşamı ile sistem arasındaki farkı dağlara geldikten sonra daha iyi görebildiğini söyledi. Düzende insanları her yönden köleliğe alıştıran bir yaşamın söz konusu olduğunu söyleyen Şoreş, “Aslında tüm kirliliği orada görmek, yaşamak mümkündü. Gerilla yaşamı bu yönden insana büyük bir irade kazandırıyor” dedi. Gerillanın iktidarcı, tekçi bir zihniyet karşısında savaştığını belirten Şoreş şöyle konuştu: “Var olan sistem iktidarcı, tekçi bir zihniyete sahip. Öylesine büyük bir irade olmasaydı bunların karşısında böylesine bir savaş da mümkün olamazdı. Bizler kaybedilen değerlerimiz için, halkımız için bu zihniyet karşısında sonuna kadar savaşacağız.”

‘YILLARDIR VERİLEN EMEĞE GENÇLER SAHİP ÇIKMALI’

Mücadeleye verilen emeğe özelde Kürt gençlerinin sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Şoreş “Yıllardır PKK Kürdistan özgürlüğü için emek, mücadele verdi. Ve bugün de devrim günlerini yaşıyoruz. Böylesine Kürdistan’ın her yerinde mücadele verildiği dönemde herkes sorumluluk üstlenmeli. Buna öncülük edecek olan da gençlerdir. Kürt gençleri verilen emeğe sahip çıkmalıdır. Buradan Kürt gençlerine şunu söylemek istiyorum. Bu mücadeleye öncülük edecek olan onlardır. Bu yüzden gün direniş günüdür. Özgürlüğe yakınız, her günden daha yakınız. Gençler mücadele katılsın” diye konuştu.

‘SAVAŞMADAN ÖZGÜRLÜK ELDE EDİLEMEZ’

YJA Star gerillalarından Diren Raman gerilla yaşamının güzelliklerinden şöyle bahsetti: “Gerillaya ilk katıldığımda aslında ilkin şunu anladım. İnandığımız bir yaşam için savaşmak aslında kazandırır. Bu yaşamda bana inandığım şey uğruna nasıl mücadele etmem gerektiğini öğretti. Ve bu yüzden bu yaşama erken alıştım ve sevdim.”

Gerilla yaşamından çok etkilendiğini söyleyen Raman, “Beni en çok etkileyen yaşama sımsıkı sarılmayı bana öğreten yoldaşlardır. Onlar sayesinde aslında var olan zorluklarla mücadele isteğin ve iraden gelişiyor. Yani gerillada irade ile zorlukların üstesinden nasıl gelindiğini yaşayarak daha iyi anladım bu da bana güç verdi.

“Bu yaşama gelmekle aslından özgürlüğe adım adım yaklaştığımı söylemek istiyorum. Savaşmadan özgürlükte elde edilemez” dedi.

Kürt gençleri başta olmak üzere herkesi mücadeleye çağıran Raman, “Öyle bir süreçteyiz ki kazanmak şarttır. Birlik içerisinde mücadele edilmesi gereken bir süreçtir. Herkes aslında her şeyi görüyor ve oldukları yerde de mücadele etmesi gerekir. Kaygılar, korkular yerine adım atılması gerekir. Kürt gençleri başta olmak üzere herkes bulunduğu yerde elini taşın altına koyup bu devrim için kendi özgürlükleri için katılım yapması gerekir” diye konuştu.

‘ÖNDERLİĞİN KADIN İÇİN YARATTIKLARI BENİ ETKİLEDİ’

YJA Star gerillası Evin Dilvin gerilla saflarına katılmadan önce nasıl bir kirlilik içerisinde yaşadıklarını bilmediklerini söyledi.

Her türlü oyunun Kürtler üzerinde özelde de gençler üzerinde uygulandığını kaydeden Dilvin “O yüzden bu yaşama geldiğim için şanslı hissediyorum. Gerilla yaşamına ayak bastıktan sonra bazı gerçeklikleri daha iyi görebildim. Tabi bu yaşamdaki güzelliklerde çok anlamlı. Özellikle kolektif bir yaşam söz konusu. Bunun yanında Önderliğin biz kadınlar için yarattığı değerler çok önemli. Kadına verilen değeri başka bir yerde görmedim. Bu yüzden verilen emeğe sahip çıkılmalıdır. Kadınlar bu yaşama, mücadeleye öncülük edebilmelidir” diye konuştu.

Kadınlar başta olmak üzere Kürt gençlerini, gerilla yaşamına davet eden gerilla Evin Dilvin, şunları ifade etti: “Başta kadınlar olmak üzere Kürt gençlerini PKK saflarına davet ediyorum. Bu yaşamı, mücadeleyi benimseyip sarılmaları gerekir. Bizler böylesine bir Önderliğe ve partiye sahip olduğumuz için şanslıyız. Yine halkımız için yapacağımız en önemli görev ise kaygısızca bu süreçte sorumluluklarımızı yerine getirmektir.”