Gericiler yaktı kayyum da boyadı!

Farklı ve güzel olan her şeye neredeyse düşman olan AKP iktidarı, yaşamın her alanında farklılıklara saldırıp, yok etmeye devam ediyor.

DBP’li Batman Belediyesi tarafından kentin simgesi olan Atatürk Parkındaki direkler gökkuşağı renklerine boyanmıştı. Yıllarca rengarenk olan bu direkler, hükümetin sürekli pompaladığı kin ve nefret yüzünden geçtiğimiz aylarda gericiler tarafından hedef gösterilip yakılarak, “Lut kavmini unutma” yazıldı. Kentteki LGBTİ kişilerin de hedef gösterildiği bu saldırıda, BDP’li belediye direkleri tekrar aynı renklere boyayarak, oluşan hasarı giderdi.

Geçtiğimiz günlerde Batman Belediyesi’ne atanan kayyum Ertuş Şevket Ersoy da halkın talebi olmamasına rağmen direkleri beyaza boyattı. Halkın tepkisini çeken bu işlem, AKP’nin farklılığa bakışını da ortaya koydu.

Kentin simgelerinden olan bu direklerin boyanmasına tepki gösteren 27 yaşındaki LGBTİ birey Rojda Sarı, atanan kayyumun da Hizbullah zihniyetine olduğunu belirterek, “Yıllardır bu renklerde olan direkler, şehirdeki simgelerden biriydi. Farklılığı gösteriyordu. Zaten bir hak gaspı olan kayyum bir de parkımızın renklerini değiştirdi. Yarın bir gün giyim kuşamımızdaki renkliliğe de karışabilir. Tek devlet, tek bayraktan sonra bir de tek rengi dayatacaklar anlaşılan. Aslında sadece boyama işlemi olarak bakılmamalı, iktidar ve zihniyeti kendinden olmayan her şeye düşman artık. En küçük bir alanı bile onlara artık kaptırmamız gerekiyor” diye konuştu.

...