Gerilla TV'den eylem görüntüleri

Gerilla TV, HPG/YJA Star gerillalarının Çelê ve Şemzînan'da gerçekleştirdiği eylemlerin görüntülerini yayınladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, eylemlere ilişkin şu açıklamaları yapmıştı:

"14 Mayıs günü Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda; Saat 09.00’da güçlerimiz yine Çelê’ye bağlı Koordine Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

23 Mayıs günü saat 17.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Bager Tepesi’nde konumlanan işgalcileri hedeflemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı sayısı tespit edilememiştir.

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 21 Nisan günü saat 14.10’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesinde bulunan Bezelê karakolunun Sivri tepesinde bulunan bir ağır
silah mevzisini hedeflemiştir. Düşman mevzisiinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde, 3 asker öldürülmüş ve mevzi içinde bulunan bir ağır silah imha edilmiştir."