GÖRÜNTÜLÜ

Gerillalar: Önderliğimizin fiziki özgürlüğü için daha aktif olacağız

HPG ve YJA Star gerillaları, tecride sert tepki göstererek, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadelelerini büyüteceklerini belirtti.

Maxmur'da bulunan HPG ve YJA Star gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağır tecridi şöyle değerlendirdi:

MAKÛ: BAŞARIYA EN YAKIN SÜREÇTEYİZ

YJA Star gerillası Nujîn Makû: "Önderliğimize yönelik geliştirilen tecrit yaklaşık bir yılı buldu. Bir yıldır Önderliğimizden haber alamıyoruz. Bu tecrit sadece Önderliğimize yönelik değil, tüm Kürt halkına ve ezilen tüm halklara yönelik geliştirilen bir tecrittir. Önderliğimiz şahsında Kürt halkının gücünü kırmak istiyorlar. Ama biz bugün hem hareket olarak, hem de halk olarak en güçlü ve başarıya en yakın olduğumuz bir süreci yaşamaktayız. Öfkemiz ve başarı hırsımız her zamankinden daha fazladır.

YJA Star gerillaları olarak Önderliğimizin fiziki özgürlüğü için daha çok çabalayacağız. Elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız. Ve Önderliğimizi fiziki özgürlüğüne kavuşturacağız. Bizim en önde gelen amacımız budur. Bunun için durmadan gereken mücadeleyi ve savaşı vereceğiz."

'ÖNDERLİK, ORTADOĞU SORUNLARININ TEK ÇÖZÜM ADRESİ'

YJA Star gerillası Hêvidar Cûdî: "Şu an içinde bulunduğumuz süreç oldukça zor bir süreçtir. Hem Önderliğimize, hem de halkımıza yönelik saldırıların en yoğun olduğu bir süreçtir. Adeta Kürtleri topyekûn yok etme planı var. Ama Kürt halkı amansız bir direniş ile bu saldırıların hepsini boşa çıkardı. Nerede olursa olsun başarı her zaman Kürt halkınındır. Önderlik Ortadoğu sorunlarının çözümüdür. Bunun için de bugün yaşanan kaosun nedeni Önderlik ile görüşmelerin yapılmadığından kopuk değildir. Ancak Önderlik bu kaosa çözüm olabilir. Çünkü yaşanan tüm sorunların tek çözüm kaynağı Önderliğimizdir. Bunun için de böyle bir Önderlik halkın içinde olmalıdır. Bu tecrit büyük bir insanlık suçudur. Özellikle kadınlar olarak kendimizi Önderlik ile tanıdık; bunun için Önderliğimizi de kendi içimizde görmek istiyoruz.

'EN BÜYÜK HEDEFİMİZ'

Önderliğimiz sadece fiziki olarak İmralı Adası'ndadır. Düşünce olarak tüm gerillaların, Kürt halkının düşüncesindedir. Aslında Önderlik hep bizimle, yanımızdadır. Önderliği yaşamak, hissettirmek çok önemlidir. Özellikle biz YJA Star güçleri olarak Önderliğimizin verdiği kırk yıllık mücadeleye daha iyi sarılmak ve Önderliğimizi özgürleştirmek en büyük hedefimizdir. Bu yıl bu hedefe ulaşacağız. Bu yıl Önderliğin özgürlük yılı olacak."

'ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPACAĞIZ!'

HPG gerillası Bawer Çewlik: "Şu an Bakûrê Kürdistan’daki katliamların, Önderlik ile görüşmelerin olmamasıyla bağlantılı olduğunu görebiliriz. Bugün Cizir’de, Sur’da, Nusaybin’de yaşanan katliamlar gibi birçok savaş durumu ve yaşanan kaos, ağırlaştırılmış tecridin bir sonucudur.

Bizler de Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayabilmek için elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız. Bunun için de bu süreçte daha aktif rol oynamak için sonuna kadar direneceğiz.”