Gerillalar Şırnak’ta eylem yaptı

HPG/YJA Star gerillaları Şırnak’ta eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde çok sayıda asker öldürülürken, net sayı tespit edilemedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

AĞRI

15 Haziran günü saat 05.00 - 21.30 arasında Gerilla güçlerimiz Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi ile Van'ın Çaldıran ilçesi arasındaki yolu kontrol altına almışlardır. Yaklaşık 100 aracın toplandığı bu eylemde; halk süreç hakkında bilgilendirilmiş ve kimlik kontrolleri yapılmıştır. Güçlerimiz burada devletle iş birliği içinde olan 5 TIR aracını da yakılmıştır.

HAKKARİ

16 Haziran günü saat 09.00'de Gerilla güçlerimiz Hakkari'ye bağlı Meşkan tepesinde TC ordusuna ait 1 kepçe aracı çevresinde çalışan askerleri orta ve ferdi silahlarla vurmuştur. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra TC ordusu çevresindeki alanı obüs ve havanlarla bombalamıştır.

15 Haziran günü Hakkari’nin Şemzinan alanında bulunan Bezelê karakoluna malzeme götüren 7 TIR aracı, bir Gerilla birimimiz tarafından fark edilerek durdurulmuştur. Gerçekleşen yol kontrolünde şüpheli bir durum gelişmiş, kontrol dışı yaşanan durum sonucu 1 kişi yaralanmıştır.  Yaralanan bu kişinin daha sonra yaşamını yitirdiği öğrenilmiştir. Yaşanan olayda yaşamını yitiren vatandaştan ötürü derin üzüntümüzü belirtiyoruz. Halkımız ve kamuoyu bilmelidir ki; yaşanan bu olayın planlı ve bilinçli geliştirilmemiştir. Çıkan haber ve propagandalar bir özel savaş malzemesi haline getirilmeye çalışılmaktadır.

ŞIRNAK

15 Haziran günü saat 17.45'te Gerilla güçlerimiz Şırnak merkeze bağlı Çakır Söğüt Komando Tugayı ile Sanayi Sitesi arasında geçmekte olan zırhlı araçlar ve asker taşıyan otobüslere yönelik B7 roketatar silahlarıyla eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemde B7 roketatar silahlarıyla vurulan bir otobüs ağır darbe almıştır. Eylemden sonra TC ordusu bir operasyon başlatmış ve aynı gün geri çekilmiştir. Ölü ve yaralı askerler hakkında net bilgi daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

16 Haziran günü saat 13.00'te Gerilla güçlerimiz Şırnak'ın Uludere ilçesi sınır hattında bulunan Serbend tepesinde toplanan askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirmiş fakat ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra TC ordusu eylem alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.

AMED

16 Haziran günü saat 12.00'de TC ordusu savaş uçakları Amed'in Lice ilçesine bağlı Medrese köyü yamaçlarını bombalamıştır.”