GÖRÜNTÜLÜ

Gerillalar: Türk devleti kaybetmeye mahkumdur

Gerillalar: HPG ve YJA-STAR güçleri Önder Apo’nun fedai gücüdür. Mehmet Tunçlar, Sêvê Demirler nasıl direndiyseler gerillalarda öyle direnecek, öyle mücadele edecektir.

Türk devletinin Güney Kürdistan’daki askeri birliklerini arttırmasına yönelik konuşan gerillalar, “HPG ve YJA-STAR güçleri Önder Apo’nun fedai gücüdür. Mehmet Tunçlar, Sêvê Demirler nasıl direndiyseler gerillalarda öyle direnecek, öyle mücadele edecektir” dedi.

Medya Savun Alanlarına ve Şengal’e yönelik işgal girişiminde bulunmak isteyen Türk devleti sınır hattına ve Başure Kürdistan’daki askeri birliklerine sevkiyatı yoğunlaştırdı. 93 yıllık “Nerede bir Kürt kazanımı varsa oraya müdahale ederim” zihniyetiniyle yürüyen Erdoğan-AKP faşist yönetimi kendi varlığının tek yolunun Kürt Özgürlük Hareketini bitirmek olduğunu her fırsatta dile getiriyor.

Gerillalar, faşist Türk devletinin ihtimal işgal girişimini karşı görüşlerini ANF’ye anlattı.

‘KANDİL’DEN ÇIKAMAZLAR’

Gerillalardan Dersim Leyla Türk devletinin Kürtlere karşı Kobanê’de DAİŞ’le beraber yürüttüğü savaşı kaybetmesinin ardından Kürdistan geneline yönelik bir işgal hareketi başlattığını ve bugün Başure Kürdistanına yönelik işgal girişimiyle bunu devam ettirmek istediğine vurgu yaptı. 40 yıllık PKK mücadelesi boyunca Türk devletinin hep darbe yediğini söyleyen Leyla, “Bunu kendisine tecrübe edinmesi gerekir. Ancak Musul ve Rakka operasyonuna katılamadığı için şimdi de Başurê Kürdistanı’nı işgal etmek istiyor. Türk devleti Kandil’e saldırmak istiyor. Kandil, Kürtler için onurun simgesidir. Kandil tarih boyunca direniş ve mücadele alanı olmuştur. Binlerce insan bu direnişlerde şehadeti yaşamıştır. Elbetteki bir HPG’li olarak böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Türk devleti Kandil’e gelebilir ancak Kandil’den çıkamaz” diye konuştu.

‘TÜRK DEVLETİ TARİHTE OLDUĞU GİBİ YİNE YENİLECEKTİR’

Türk devletinin savunma alanlarına operasyon yapmak istediğini ancak operasyonu yapması halinde Sur’da, Cizre’de, Nusaybin’de ve Gever’de nasıl yenildiyse savunma alanlarında da öyle yenileceğini söyleyen HPG gerillalarından Rezan Mardin şöyle devam etti: “HPG ve YJA-STAR güçleri Önder Apo’nun fedai gücüdür. Mehmet Tunçlar, Sevê Demirler nasıl direndiyseler gerillalarda öyle direnecek, öyle mücadele edecektir. Biz gerillalar olarak kendimizi düşmanı nasıl yenecez üzerinden günlük olarak eğitiyoruz. Türk devleti halkımıza yönelik kirli oyun ve saldırılarından vazgeçmelidir. Eğer vazgeçmez ise Türk devleti tarihte olduğu gibi yine yenilecektir, yine kaybedecektir. Halkımız buna karşı mücadele etmelidir. Mücadele edilirse mutlaka kazanırız. Kürdistan’daki tüm gençler de özgürlük saflarına, mücadeleye, devrime katılmalıdır. Eğer mücadele edersek özgür Kürdistan’ı kurabiliriz ve Önderliğimizi özgürleştirebiliriz.”

‘TEKRAR YENİLGİYİ ONLARA YAŞATACAĞIZ’

HPG gerillalarından Tirej Serhat ise Türk devletinin daha önce Zap operasyonunda kaybettiğini vurguladı. Medya Savunma Alanları’na yönelik bir operasyonunun gerçekleşmesi halinde kendilerinin Zap’taki gibi direneceklerini ve Türk devletine büyük bir darbe vuracaklarını belirten Serhat, “Yaptığı hazırlıklara baktığımızda Türk devletinin Başurê Kürdistanı’na yönelik bir işgal girişiminde bulunmak istediği anlaşılıyor. Türk devleti yaşadığı zayıflığını işgal girişimiyle aşmak istiyor. Türk devleti daha önce Zap’a operasyon yapmıştı. Ancak Türk devleti orada yenilgiyi yaşadı. Arkadaşlarımız orada büyük bir iradeyle mücadele etmişlerdi ve Türk devletini bozguna uğratmışlardı. Tarih tekerrürü yaşar gibi Türk devleti Kandil’e gelip operasyon yapmak istiyor. Gelebilirler ancak tarihteki gibi tekrar biz HPG gerillaları olarak mücadele edeceğiz ve onlara büyük bir yenilgiyi yaşatacağız. Türk devleti her parçada Kürt halkına saldırıyor ve biz bu saldırılara karşı mücadelemizi başarıya ulaştırana kadar yürüteceğiz” dedi.

...