Gever’in Vezirava köyünü saray çeteleri kuşattı

Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Vezirava köyü girişinde devlet güçleri sivil bir aracı taradı.

Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Vezirava köyü girişinde devlet güçleri sivil bir aracı taradı. Taranan araçta bulunan iki kişi yaralandı. Bu olayın ardından zırhlı araçlarla kuşatma altına alınan köy sakinlerine "Köyü boşaltın yoksa sizi de köyü de yakarız!" anonsları yapıldı.

Saray çetelerinin abluka ve saldırılarına karşı direnişin devam ettiği Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesinin Dağlıca (Oremar) yolu çıkışında bulunan Vezirli (Vezirava) köyü girişinde devlet güçlerine ait beyaz renkli Ranger marka bir araç ile kobra ve panzer tipi zırhlı araçlar, yoldan geçen sivil bir aracı taradı. Açılan ateş sonucu isimleri öğrenilemeyen 2 kişi ağır yaralanarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yapılan bu saldırı sonrasında da devlet güçleri ablukaya altındaki köyde adeta "terör" estirdi.

Giriş ve çıkışlar dahil bütün ana caddelerin zırhlı araçlar ile abluka altına alındığı köyün çevresine de çok sayıda tanklar yerleştirilip, helikopterlerle yüzlerce JÖH ve PÖH timi indirildi. Köy sakinlerini tehdit eden devlet güçleri, zırhlı araçlardan ve köy camisinden "Köyü hemen boşaltın, yoksa köyü de sizi de yakarız" şeklinde anonslar geçti.

Yapılan tehdit anonslarının ardından ise her evden birer kişiyi meydanda toplayan devlet güçleri, geriye kalan bütün yurttaşları köyden uzaklaştırdı. 

Köyden çıkarılan yüzlerce kişi tek tek GBT kontrolünden geçirilirken, evi basılan Han ailesi fertlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Köydeki kuşatma ve aramalar devam ediyor.