Goran Hareketi: Barzani işlediği suçlardan dolayı yargılanmalıdır

KDP’ye bağlı Hewler mahkemesinin Goran Hareketi Lideri Newşirwan Mustafa hakkında tutuklama kararı çıkarmasından sonra, Goran Hareketi de Mesud Barzani suç dosyalarını toplamaya başladı.

Goran Hareketi’ne yakın medyada yayınlanan haberde, Mesud Barzani’nin Şengal’de Êzidîlerin DAİŞ katliamına terk edilmesi, petrol ticaretinde yaşanan yolsuzluk, Güney Kürdistan parlamentosunda zorla el konulması gibi birçok konuda suçlu olduğu ve yargılanması gerektiği, belirtildi.

Haberde Newşirwan Mustafa’nın tutuklanmasına ilişkin, “Hewler mahkemesi büyük bir eksiklik yapmıştır. Verilen karar kesinlikle hukuk dışıdır. Mahkeme KDP’nin baskısı altında kalarak yolsuzlukları desteklemiş, zulme destek olmuş” denildi.

 “Goran Hareketi halkın haklarını ve değerlerini savunmayı esas alan bir dosya hazırlıyor” denilen haberde, Mesud Barzani’nin suçları ise şöyle sıralandı:

“ 31 Ağustos ihaneti, Şengal’in ve Êzidî kardeşlerimizin DAİŞ çetelerine teslim edilmesi,

DAİŞ çete örgütleriyle yapılan ticaret,

Bölge parlamentosuna el konulması,

Maaşların ödenmemesi,

Ülkenin zenginlik kaynaklarının çalınması,

Bağımsız gazetecilerin katledilmesi.

Tüm bu olaylarda Mesud Barzani suçludur. Dolayısıyla birinci dereceden sorumlu olan da Mesud Barzani’dir ve biz tüm bu suçlara dair belgeleri mahkemeye teslim ettik. Barzani işlediği bu suçlardan dolayı yargılanmalıdır.”