YENİLENDİ

Goran Lideri Mustafa hakkında tutuklama kararı!

KDP'nin baskıcı ve pervasız politikalarına her gün yenisi ekleniyor. Goran Lideri Mustafa'nın tutuklanmasına karar verildi.

KDP denetimindeki Hewler Mahkemesi, Goran Genel Sekreteri Newşirwan Mustafa hakkında tutuklama kararı verdi.

Güney Kürdistan bölge başkanlığına fiilen el koyan KDP'nin baskıcı uygulamalarının bir sonucu olarak, Parlamento Başkanı da Hewler'e alınmamıştı. 

KDP, bir süre önce YNK ve Goran arasında varılan anlaşmadan rahatsızlığını çeşitli biçimlerde açıklamıştı. 

'KDP HERKESİ TASFİYE ETMEYE ÇALIŞIYOR'

Goran Lideri Mustafa hakkındaki tutuklama kararına tepkiler gelmeye başladı.

Konuya ilişkin ANF'ye konuşan Goran Milletvekili Emin Bekir, KDP'nin YNK-Goran anlaşmasından rahatsız olarak tasfiyeyi amaçladığını kaydetti.

Goran Milletvekili Emin Bekir, KDP denetimindeki Hewler Mahkemesi'nin Goran Genel Sekreteri Newşirwan Mustafa hakkında tutuklama kararı vermesine ilişkin açıklama yaptı.

Bekir, "KDP bölgede kendi hakimiyetini kurmak istiyor. Engel gördüğü herkesi tasfiye etmek istiyor. Elbette bunun YNK-GORAN anlaşmasıyla direkt bağlantısı var. Bu anlaşmadan ilk günden beri rahatsızlar. Bölgede tümüyle kendi hakimiyetini kurmak için bu oluşumu bir engel olarak gördü" diye konuştu.

Bu durumun bölgede yaşanan siyasi krizi daha da derinleştireceğini belirten Bekir, "Kaldı ki böyle bir karar verme yetkisi KDP’de değildir. Varsa bir durum bunun için yasalar vardır; kanun vardır, yargı vardır. Bunlar devreye girer. Ama KDP her şeyi kendi denetime geçirmiş ve her kararı da kendisi veriyor" dedi.

Parlamento Başkanı Dr. Yusuf Muhammed, konu hakkında parti içinde durum değerlendirmesi yapılmadan açıklama yapmak istemediğini söyledi.