Gülşen Orhan Van’ın gölge reisi

AKP-MHP’nin Van’da uyguladığı tüm politikaları Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Gülşen Orhan belirliyor. Yasağın uzatılmasını sağlıyor, tüm atamaları yapıyor.

AKP’li Gülşen Orhan, 2007-2011 yılları arasında Van milletvekilliği yaptı. Daha sonra aday adayı olan, ancak partisi tarafından aday yapılmayan Orhan, 2017’den bu yana AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığını yürütüyor. Geçmiş yıllarda DYP gibi partilerden Bahçesaray belediye başkanlığı yapan Naci Orhan’ın kızı olan Gülşen Orhan, Van’da devletin tüm politikalarının adeta öncülüğünü üstlenmiş durumda.

Van’da yaklaşık 5 yıldır aralıksız olarak uygulanan OHAL’in (eylem ve etkinlik yasağı) sürmesini sağlayan Orhan, kamu kurumlarında yapılan atamaları da belirliyor.

ERGENÇ AİLESİ’NDEN 3 MÜDÜR

Kayyum tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’nde AKP’li Ergenç Ailesi’nden 3 kişi daire başkanı ve müdür olarak atandı. Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan tarafından yapılan bu atamaların sonucunda Adnan Ergenç, İşletme İştirakler Daire Başkanı; Sabahattin Ergenç, Zabıta Daire Başkanı ve Emre Ergenç ise Mezbahanalar Şube Müdürü olarak atandı.

DSİ’DEKİ TÜM ATAMALAR

Orhan’ın en çok müdahale ettiği kurumlardan birisi ise Van DSİ Müdürlüğü. Orhan, DSİ’nin tüm kilit noktalarına AKP’lileri atadı. Son üç yılda Orhan’ın talimatıyla DSİ içinde şu atamalar yapıldı: DSİ Bölge Müdürü Ayhan Şahna, Proje ve İnşaat Şube Müdürü Abdullah Kıvanç Kuşman, Barajlar ve HES Şube Müdürü Mihraç Gezer, Personel Şube Müdürü İbrahim Akyürek, Bölge Müdür Yardımcısı Mazhar Çalış, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Murat Avcı, Van Sulama İşletme ve Bakım Şube Müdürü Nurettin Bilici, Muhasebe Şube Müdürü Salih, Barajlar ve HES Başmühendisi Sadettin Öntürk.

RANTI PAYLAŞAMIYORLAR

Gülşen Orhan’a bağlı AKP’li ekip ve kayyumlar arasında ise anlaşmazlıklar var. İhale ve rant kavgasında son olarak İpekyolu Kayyumu Sinan Aslan ve Özalp Kayyumu Abdülkadir Çelik; AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve 13 ilçe başkanının imzalı başvurusuyla İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.