Hakkari’de gerilla eylemi: 16 asker öldürüldü

HPG gerillalarının başlattığı Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında Gever ile Şemzinan arasında hareket halinde olan zırhlı araçlara yönelik düzenlenen eylemde 15 Türk askeri öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının başlattığı Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş hamlesinin sürdüğünü belirtti. Hakkari’nin Şemdinli, Gever ve Çukurca ilçelerinde düzenlenen eylemlere ilişkin HPG BİM şu bilgileri paylaştı:

“Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzinan (Şemdinli), Gever (Yüksekova) ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde eylemler düzenlemiştir.

6 Temmuz günü saat 02.30’da güçlerimiz Gever ilçesinden Şemzinan ilçesi istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusuna ait bir konvoya yönelik Pıra Nerguşa yakınlarında bir eylem düzenlenmiştir. Hedef alınan 2 kirpi tipi zıhlı araçtan 1’i imha olmuş 1’i de darbelenmiştir. Eylemde tespit edilebilen 15 düşman askeri öldürülmüştür.

Eylemden sonra Durê karakolundan gelen 3 zırhlı araç ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran düşman güçleri eylem alanını obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

6 Temmuz günü saat 11.00’da güçlerimiz Gever ilçesine bağlı Elişêr tepesinde konumlanan işgalci TC ordusu güçlerini hedeflemiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

6 Temmuz günü saat 13.40’da işgalci TC ordusuna ait 2 zırhlı araç Çelê’ye bağlı Serêsevê karakolu ile Êriş karakolu arasında güçlerimizce hedeflenmiştir. Yakın mesafeden vurulan kobra tipi zırhlı bir araç darbelenmiştir. Eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra işgalci TC ordusu bir saat boyunca eylem alanını obüs ve havan topları ile bombalamıştır.”