GÖRÜNTÜLÜ

Halfeti'de AKP/Saray'ın savaş politikalarına tepki

Halfeti'de AKP/Saray rejiminin savaş konsepti protesto edilerek, Türkiye’nin demokratikleşmesi, Kürt sorunun demokratik çözümü ve kalıcı barışın tesisi için hukuksuzluklara ve saldırılara karşı mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceği kaydedildi.

HDP ve DBP Halfeti ilçe örgütleri ve KJA Halfeti Bileşenleri AKP/Saray rejiminin inkar ve imha politikaları çerçevesinde devreye koyduğu savaş konseptine ilişkin basın açıklaması yaptı. HDP ve DBP ilçe örgütleri önünde 4 Nisan Özgürlük Alanı Parkı'nda yapılan açıklamaya HDP ve DBP'li yöneticileri, KJA aktivistleri, Halfeti Belediyesi belediye meclis üyeleri ve onlarca kişi katıldı. Açıklamada üzerinde "Vekilime ve irademe dokunma" yazılı pankart açıldı. Kitle adına açıklamayı okuyan HDP Halfeti İlçe Başkanı Ahmet Sönmez, 2014 yılı Ekim ayında alınan savaş kararı ile devreye koyulan konseptin sonuçlarını, yaklaşık 1 yılı aşkın süredir tüm boyutları ile yaşadıklarını dile getirdi.

'HDP VE DBP SİYASETTEN TASFİYE EDİLMEK İSTENİYOR'

Sönmez, HDP’nin 7 Haziran seçimlerindeki başarısı ve Türkiye halklarının barış ve demokrasiden yana kullandığı tercihle, tek başına iktidar olma ve anayasayı değiştirme hayalleri suya düşen Saray ve AKP’nin devreye koyduğu savaş konseptiyle; sokağa çıkma yasakları, infazlar, katliamlar, gözaltında işkence, taciz-tecavüz, hukuksuz gözaltı ve tutuklamaların artarak devam ettiğini kaydetti. Siyasi iktidarın kendisine güçlü bir şekilde muhalefet eden partilere, aydınlara, sanatçılara, STK’lara ve tarafsız medyaya tahammülünün olmadığı tüm kamuoyu tarafından görüldüğünü söyleyen Sönmez, "Türkiye'nin demokratikleşmesine, barış ve demokrasiye dair fikirlerle ve politikalarla başa çıkamayan iktidar çaresizliğinden tutuklamalara başvuruyor. Tüm saldırılara, katliamlara, sokağa çıkma yasaklarına ve kentlerin bombalanmasına rağmen demokratik siyaset yolundan vazgeçmeyen, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorunun demokratik çözümü için her alanda mücadele etmeye devam eden HDP ve DBP'de siyasetten tasfiye edilmek istenmektedir" dedi. 

'HDP İLE SİYASET ALANINDA BAŞ EDEMEYENLER...'

Sönmez, "DBP’li belediyelere kayyum atayarak ele geçirmek isteyen iktidar bir taraftan belediye eş başkanlarını ve meclis üyelerini diğer taraftan parti meclisi üyelerini tutuklamaktadır" diyerek şöyle devam etti: "Her platformda saldırının hedefi haline getirilen, yöneticileri, parti meclisi üyeleri hukuka aykırı bir şekilde tutuklanan HDP'nin bu defa seçilmişleri hedef haline getirilmiştir. Parlamentoda grubu bulunan ve 3'üncü büyük parti olan HDP’li seçilmişlerimiz politik faaliyetlerinden dolayı susturulmak, yasama dokunulmazlıkları gasp edilmek isteniyor. ‘Dokunulmazlıkların kaldırılması’ adı altında, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun demokratik çözümü için her alanda mücadele eden partimiz ve seçilmişlerimiz meclisten tasfiye edilmek istenmektedir. HDP ile siyaset alanında baş edemeyenler zor kullanarak ellerindeki baskı aygıtlarını ve meclisteki sayısal çoğunluklarını kullanarak partimizi susturmaya çalışmaktadır. Kimin mecliste olacağına halk değil iktidar ve onun destekleyicileri karar veriyor."

'SAVAŞ İKTİDARINA KARŞI MUHALEFET EDENLERİ SİLME ÇABALARI SONUÇSUZ KALACAK'

1990'lı yıllardaki özel savaş yöntemlerinin, 1993 yılında DEP'lilerin meclisten atılmasının ve 2009 yılında KCK adı altında başlayan siyasi soykırım operasyonlarının Kürt sorununu çözmediği, bilakis Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini hatırlatan Sönmez, "Bugün aynı yöntemlerin denenmesinin hatta ötesine geçilmesinin demokratikleşmeye ve Kürt sorunun çözümüne hiçbir katkısı olmayacağı açıktır. Bir kez daha vurgulayalım ki zulüm ve baskıyla hiçbir iktidar abat olmamıştır. Savaş iktidarına karşı muhalefet eden tüm yapıları siyaset alanından silme çabaları dün olduğu bugün de sonuçsuz kalacaktır. Böyle süreçleri iyi bilen siyasi hareketler mücadelelerini çok daha güçlü bir biçimde devam ettireceklerdir. Türkiye’nin demokratikleşmesi, Kürt sorunun demokratik çözümü ve kalıcı barışın tesisi için hukuksuzluklara ve saldırılara karşı mücadelemiz sonuna kadar sürecektir" dedi.

Açıklama atılan "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganıyla son buldu. Açıklamada üzerinde "Vekilime ve irademe dokunma" yazılı pankart da HDP Halfeti İlçe Örgütü'ne asıldı.

...