Halfeti'de Yeryüzü Sofrası kuruldu

KJA Halfeti Bileşenleri öncülüğünde Ramazan ayı vesilesiyle ilçedeki Türkmen köyünde bir araya gelen kadınlar, ortaklaşa hazırladıkları Yeryüzü Sofrası'nda buluştu.

Urfa'nın Halfeti ilçesinde Kongreya Jınen Azad (KJA) Halfeti Bileşenleri öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Ramazan ayı vesilesiyle iftar saatinde düzenledikleri Yeryüzü Sofrası'nda buluştu. İlçeye bağlı Türkmen köyü olan Ortayol (Ereh) Mahallesi'nde bir araya gelen kadınlar, komünal bir şekilde dayanışmak amacıyla Yeryüzü Sofrası'nı kurdu.

Yeryüzü Sofrası'na DBP Halfeti İlçe Eş Başkanı Afife Canpolat, Halfeti Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü çalışanları, HDP ve DBP'li yöneticiler ile çok sayıda kadın katıldı. İftar saati öncesinde kadınların dayanışma içinde hazırladıkları yiyecekleri beraberlerinde getirdi. Yöresel yemeklerin servis edildiği Yeryüzü Sofrası'nda renkli görüntüler oluştu.

Dayanışmanın verdiği mutlulukla iftarlarını açan kadınlar, barış temennisinde bulundu. Lokma ikramının da yapıldığı iftarda, semaverde çay servisi yapıldı. Yeryüzü sofrasında, ülke gündemi ve siyasal gelişmelerde sohbetlerin ana teması oldu.