Halfeti ve Birecik’te Lice’ye destek eylemleri

Urfa’nın Halfeti ve Birecik ilçelerinde Amed’in Lice ilçesi kırsalı ve köylerine dönük yapılan katliam girişimi protesto edilerek, duyarlılık çağrısında bulunuldu.

Urfa’nın Halfeti ilçesinde HDP, DBP ilçe örgütleri ve KJA Halfeti Bileşenleri; AKP/Saray’ın savaş politikası sonucu Amed’in Lice ilçesinin kırsalı ve köylerine dönük yapılan saldırılara karşı basın açıklaması yapıldı. İlçe merkezindeki 4 Nisan Özgürlük Parkı’nda yapılan açıklamaya Halfeti Belediyesi Eş Başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Kurumlar adına basın metnini okuyan DBP Halfeti İlçe Eş Başkanı Hasan Akhan, AKP/Saray’ın Kürt halkına karşı her geçen gün daha da dozajı artan topyekun bir savaş yürüttüğünü belirtti. Bölge halkının katliam tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Akhan, içerisinde bulunulan Ramazan Ayı’na vurgu yaparak, inkar, imha, baskı, sindirme ve şiddet politikalarının artık tavan yaptığını dile getirdi.

‘ŞEHİRLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR’

Kürdistan başta olmak üzere AKP/Saray tarafından rejim uygulamalarını dahi aratacak düzeyde antidemokratik uygulamaların hat safhaya ulaştığını belirten Akhan, “Haklı ve meşru söylem ve taleplerimizi devletin tüm olanak ve kurumlarını, adliyeleri siyasi çıkarların hizmetine almak sureti ile siyasi amaçlı haksız tutuklamalarla illegalize ederek kendi siyasi amaçlarına ulaşma çabası içerisindedirler. Askere tanınan yasal dokunulmazlıklarla işlenen cinayetlerin üzeri örtülemeyecektir. Gözaltında kaybettirilmeye çalışılan Hurşit Külter’den, yakılan ve yıkılan şehirlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Köy boşaltmalardan, gözaltında kayıplara, faili meçhullere kadar bu halk çok acılar, çok baskılar gördü. Bu gün de o günleri aşan bir zalimlikle, siyasi çıkarlar uğruna dünyanın gözleri önünde, tüm evrensel değerleri yok sayarak, yakarak ve yıkarak, öldürerek, yakalayarak, tutuklayarak bu halkı sindirebileceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar.” dedi.

‘HİÇBİR HAKSIZLIĞA SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Akhan, “Kentlerimizin günler süren ablukasından ve yıkımından sonra bu defa da 20 Haziran’dan beri Amed’in Lice kırsalına ve sivil yaşam alanlarına yönelik 10 binleri aşan asker, tank ve toplarla karadan; onlarca savaş uçaklarıyla da havadan bombalanmaktadır. Adeta halkımızın yaşam alanları ve Kürdistan coğrafyası talan edilmek istenmektedir. Onlarca sivil insanımız da gözaltındadır. Hiç bir haksızlığa sessiz kalmayacağız. AKP’nin Kürdistan’ın tüm alanlarında hayata geçirmeye çalıştığı yıkım politikasına geçit vermeme, durdurma ve özelde Amed’in Lice ilçesinde yapılmak istenen sivil katliamın ve coğrafyamızın talan edilmesinin önüne geçebilmek için tüm duyarlı halkımızın ve demokratik tüm güçleri bu saldırılara, yıkıma ve talana duyarlı olmaya, Lice’ye sahiplenilmeye, AKP’nin çökertme planına karşı halkımızı haklı tepkisini vermeye, demokratik direnişi yükseltmeye çağırıyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

Açıklama sloganlar ile son buldu.

Urfa’nın Birecik ilçesinde de HDP, DBP ve KJA Birecik Bileşenleri Lice’ye dair basın açıklaması yaptı. HDP Birecik İlçe Örgütü’nün önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada AKP/Saray’ın kirli savaş konseptine karşı sahiplenme çağrısında bulunuldu.

...