GÖRÜNTÜLÜ

HDP'li Ayhan: Sonuna kadar mücadele edeceğiz

Halfeti'de halk ile bir araya gelen HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, AKP/Saray'ın dokunulmazlık adı altında iradesizleştirmeye dönük saldırısına karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getirdi.

Dokunulmazlık adı altına siyasete yapılan darbeye karşı halkı süreç hakkında bilgilendirmek için alan inen HDP, halk toplantıları ve esnaf ziyaretleri ile süreci anlatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Urfa'nın Halfeti ilçesinde HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan da Halfeti'de halk toplantısı ile sürece ilişkin aktarımlarda bulunurken, esnaf ziyaretleri de gerçekleştirerek, halk ile bir araya geldi. İlk olarak Halfeti'de HDP ilçe örgütünde yapılan toplantıya katılan Ayhan, burada HDP'ye karşı AKP/Saray tarafından dokunulmazlık adı altında gerçekleştirilen darbeye ilişkin konuştu. Dokunulmazlıkların kaldırılarak siyaset dışına itilme kararını AKP/Saray rejiminin karar veremeyeceğini dile getiren Ayhan, siyaset yapıp yapmamalarına ancak halkın karar verebileceğini dile getirdi.

Halkın iradesine dönük bir iradesizleştirme saldırısına karşı direneceklerini söyleyen Ayhan, "Bundan sonra onlar düşünsün. Biz asla geri adım atmayacağız. Biz halkımızla birlikte onurlu bir yaşamı inşa edinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bundan da bizi kimse geri tutamaz. Etrafımız kuşatılarak yalnızlaştırılmaya çalışılsak da biz halkımız ile beraber büyük bir gücüz. Bu gücümüzü de korumak bizim için esastır. Halkımızın her daim yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Biz gücümüzü halktan aldık. Halk yanımızda olduğu sürece asla mücadelemizden geri durmayacağız" dedi.

Ayhan ve beraberindekiler, ilçe merkezinde aldıkları halk toplantısının ardından önce Bozyazı (Bazûr) Mahallesi'nde taziye ziyaretine katıldı, ardından da Yukarı Göklü (Gogana Jor) Mahallesi'ne geçerek burada esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ayhan'a HDP PM üyesi Mehmet Karayılan, Halfeti Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Bayram ve partililer eşlik etti. Esnaf ziyaretinde yoğun ilgi ve alaka ile karşılanan Ayhan, burada esnafların sorunları dinledi. Yapılan esnaf ziyaretinin ardından program sona erdi.

...