HDP’li vekiller Çukurca ve köylerini ziyaret etti

HDP Hakkari milletvekilleri Selam Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan’ın tutuklanmasının ardından HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik ve Van Milletvekili Lezgin Botan Çukurca ilçesinde ve köylerinde halk ile buluştu.

HDP’ye yapılan baskın kapsamında Kentin üç Milletvekili, Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan’ın tutuklanıp cezaevine konulmasının ardından kente halk ile buluşan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik ve Van Milletvekili Lezgin Botan Çukurca ilçesinde ve köylerinde halkı ziyaret etti. Sabah saatlerinde DBP ve HDP Hakkari il yönetimi ile Çukurca ya bağlı Çığlı (Aşût) köyüne giden Parlamenterler burada köylüler tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.  Köy meydanında köylüler ile sohbet eden Parlamenterler köy sakinleri ile dayanışma amacıyla bölgede bulunduklarını ve hep birlikte zorlu bir dönemden geçtiklerini ancak bu günlerin kısa sürede geçeceği mesajını verdi. 

Köylüler ile çay içen parlamenterlerden Muş Milletvekili Burcu Çelik, “Çok zor bir dönemden geçip hep birlikte zor koşullarda çalışıyoruz. Ama yüreğimiz ve vicdanımız rahat. Bizler hak mücadelesi veriyoruz. Gerçekten insanlık mücadelesi veriyoruz. Kürt haklı mazlum bir halktır ve bizler mazlumların yanında olacağız. Bundan sonraki süreçte Kürt halkının geleceğine ilişkin bu güne kadarki kararlılığımızla verdiğimiz mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecek” dedi.  

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan da, Kürtlerin verdiği mücadeleye vurgu yaparak şunları belirtti: “ Bizimde bir kültürümüz bir yaşamımız var. Bizler bu topraklarda korkmadan ve öldürülmeden yaşamak istiyoruz. Bugünkü AKP ve Erdoğan zihniyeti dünyanın hiçbir yerinde özgür bir Kürt görmek istemiyor. Bizim için her şeyi yapın ama bunun için eğer bir şey isterseniz bunun içinde kendinize ölümlerden ölüm beğenin diyorlar. Yüz yıldır Kürdün payına ölüm, katliam ve göçler düştü. İnsanlığın beş şartı vardır. Yaşam Hakkı, İrade, kavmi olma hakkı, dil hakkı ve toprak yani rızık hakkıdır. Bu Allah’ın kula verdiği haklardır. Devletin birliğinden yanayız ama şeffaf bir devletten yana. Kimse oğlunu kızını ve toprağını başkasınınkine kurban etmek zorunda değildir. Kardeşçe ve herkes için adalet temelinde birlikte yaşamak istiyoruz. Kürtler olmadan ne orta doğuda nede Türkiye’de bir barış sağlanamaz. Bizler kimsenin çocuğunun ölmesini istemiyoruz. Bizler kimsenin ölmesine müsaade etmeyeceğiz. Tayip Erdoğan kendi çıkarları için Kürt ve Türk Gençlerini öldürtüyor. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bu güzel karşılamanızdan dolayı da sizlere sonsuz teşekkür ediyoruz.”

Heyet, Güzeldere (Minyaniş) köyünde de köylüler ile buluşup bir süre sohbet etikten sonra Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç, HDP ve DBP Çukurca yöneticileri ile birlikte Çukurca ilçe merkezine geçti. 

Burada bir çay bahçesinde oturup halk ile sohbet eden heyet ardından İlçe Esnafını ziyaret etti. Ardından DBP ve HDP ilçe binalarını da ziyaret eden Parlamenterler belediyeye geçti. Bir süre Belediye Eş Başkanı Tunç ile sohbet eden heyet ardından Hakkari’ye doğru yola çıktı. 

HDP’li Çelik ve Botan geceyi geçirmek ve yarın çeşitli temaslarda bulunmak için Yüksekova ya geçti.