HDP’lilerin tutuklanması Amudê’de protesto edildi

HDP’ye yönelik AKP/Saray tarafından gerçekleştirilen darbe, Rojava’nın Amudê kentinde düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi.

Yüzlerce kişi Şehîd Cîhad Meydanı’nda bir araya gelen kitle Şengal Meydanı’na bir yürüyüş gerçekleştirdi. Şehitler ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı eyleme Cizre Kantonu Şehit Aileleri Konseyi Eşbaşkanı Mawend Xelo, İçişleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berekat, Din İşleri Bürosu Eşbaşkanı Şêx Mihemed El-Qadirî, TEV-DEM ve Kongreya Star temsilcileri de katıldı.

Şengal Meydanı’nda ise bir miting düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde Amûdê Halk Meclisi Eşbaşkanı Selman Şêxî bir konuşma yaptı. HDP Eş Başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasını kınayan Şêxî, Türk devletinin Kürt halkı üzerinde imha kararı aldığını belirtti. Şêxî, Kürdistan kentlerine yönelik imha saldırılarına da dikkat çekti.

Kongreya Star Yönetimi Üyesi Mere Zoro ise Erdoğan’ın, Kürt halkının iradesini kıramayacağını ve zafere kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Türk devletinin HDP Eş Başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasıyla Kürt halkına darbe vurmak istediğini belirten Demokratik Özerklik Yönetimi’nden Beşîr Mele Newaf şöyle konuştu: “Türkiye Kürt halkının özellikle Rojava’da gerçekleşen kazanımlarının önünü alamayacaktır. HDP milletvekilleri en yakın zamanda serbest bırakılacaktır.”

Yürüyüş ‘Bakur yalnız değildir!’ sloganlarıyla sona erdi.