HDP’nin Saray tanıtım toplantısına jandarma baskını

Van'ın Saray ilçesine bağlı Zincir Kıran köyünde HDP'nin seçim çalışmasına jandarma baskın düzenledi.

HDP, Van’da seçim çalışmalarını köy ziyaretleri ile sürdürüyor. Saray ilçe eşbaşkan adayları, Caziye Duman ve Şahabettin Bilmez de çalışmalar kapsamında Zincirkıran köyü taziyeevinde halkla bir araya gelerek kendilerini tanıttı. Ancak bu sırada taziyeevine baskın düzenleyen jandarma güçleri, İlçe Kaymakamı M. Halis Aydın’ın "Taziye evinde siyaset yapılmaz, o salonu terk etsinler" şeklindeki talimatını ileterek salonu boşaltmalarını istedi. Ancak eşbaşkanlar ve köy halkı taziye salonunun kendilerine ait olduğunu ve salonu terk etmeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine ilçe kaymakamı ile yeniden görüşen jandarma güçleri, tehditte bulunarak, taziyeevi boşaltılmadığı halde saldırıda bulunacaklarını söyledi. Çevreye özel harekat timleri yığan ve taziyeevini ablukaya alan jandarma güçleri, daha sonra salonu zorla boşalttı.

DUMAN: AKP CAMİDE BİLE PROPAGANDA YAPARKEN...

Konuya ilişkin bilgi veren Saray Belediye Eşbaşkan Adayı Caziye Duman, taziye evlerinin halkın kendi imkanlarıyla yaptıkları yerler olduğunu söyledi. AKP adaylarının camide bile propaganda yaparken, kendilerine halkın taziye evlerinde propaganda izni verilmediğini kaydeden Duman, şunları söyledi:

"Biz de seçim çalışmaları doğrultusunda halkımızla toplantı alarak kendimizi tanıtıyorduk. İlçe Kaymakamı 'taziyeevinde toplantı alınamaz' diyerek jandarmaya talimat veriyormuş. Camilerde bile propaganda yapılırken, taziyeevinde bize müdahale edildi. Köy halkı buna tepki gösterdi."

Eşbaşkanlar ve köy halkı daha sonra jandarma kuşatmasına rağmen seçim çalışmasını sürdürdü.