Heşdi Şabi sözcüsü Kürtleri tehdit etti

Heşdi Şabi Irak sözcüsü Kerim Nuri’nin kendilerinin Kerkük’e girmeyecekleri ancak Irak güvenlik güçleri ve federal polisinin gece saat 1’e kadar Kerkük’te 2014 yılında ellerinde olan yerlere geri dönmeleri gerektiğini söyledi.

Heşdi Şabi Irak Sözcüsü Kerim Nuri, SNN sitesinde YNK’ye hitaben yazılmış bir mesajı yayınlandı.

Sözcünün mesajında şu ifadeler yer alıyor:

“Irak güvenlik güçlerinin 2014 yılında bulunduğu alanlara geri dönemi anayasal bir haktır.

Biz bunun savaşla olmasını istemiyoruz. Çünkü biz Peşmerge ile birlikte DAİŞ’e karşı birçok cephede savaştık. KDP ve KDP Merkezli Basın yayın kuruluşları Irak hükümetinin bu talebini çarpıtarak yansıtıyorlar. Kendilerine karşı yapılmış bir komplo olarak veriyorlar. Bu yaklaşımlardan dolayı yaşanabilecek herhangi bir savaşta akan her damla kanın sorumlusu Mesut Barzani’dir.

Heşdi Şabi güçleri Kerkük’e girmeyecek. Irak ordu ve federal polis güçleri DAİŞ saldırılarından önce üs ve görev bölgeleri olan yerlere geri dönecek. Bu güçlerin nasıl geçeceği güvenlik gerekçesiyle açıklamayacağım. Ancak verdiğimiz süre olan gece 02:00’a kadar bu güçler Kerkük’ün içi ve çevresindeki üs bölgelerine ulaşmalılar.

Anlaşacağımızı umuyorum. Irak Başbakanı şu anda durumun sakinleşmesi için çaba sarf ediyor.

Güvenlik içinde anlaşıp uzlaşmak YNK’nin yarına olacak. Fakat eğer Barzani gibi inada bindirip, PDK’ye bağlı bir şekilde hareket ederlerse bu durum onları büyük olayların içine sürükler.”