Hewlêr'de gazeteci Ebas'a saldırı

Barzani ailesini eleştirdiği için daha önce gözaltına alınan gazeteci İbrahim Ebas, bugün akşam saatlerinde Hewlêr'de saldırıya uğradı.

KDP ve Barzani ailesini eleştirdiği için 3 Mayıs günü evine yapılan baskınla gözaltına alınan gazeteci İbrahim Ebas, bugün akşam saatlerinde Hewlêr'de bir grup tarafından kaçırılmak istendi.

Edinilen bilgilere göre, bugün akşam saatlerinde gazeteci Ebas, yüzleri kapalı bir grup tarafından saldırıya uğradı. Halkın müdahalesi sonrası saldırgan grubun bölgeden kaçmak zorunda kaldığı bildirildi.

Saldırıya uğrayan Ebas, Rojhilat Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Hastanenin önünde duran asayiş güçleri gazetecilerin Ebas ile görüşmesine izin vermiyor.

Daha önce KDP'ye yakın basın organlarında çalışan Ebas, buradan ayrıldıktan sonra Barzani ilesi ve KDP üzerine bazı haberler yaptığı için hedef gösterilmişti.

Ebas, Facebook üzerine yayımladığı bir yazısı nedeniyle 3 Mayıs tarihinde gözaltına alınmıştı. Güney Kürdistan'daki gazetecilerin Ebas'ın serbest bırakılması için sosyal medya üzerinde başlattıkları kampanya sonrası Ebas serbest bırakılmıştı.

KDP'nin hakim olduğu Duhok-Zaxo-Hewler hattı, gazetecilere yönelik katletme, işkence ve gözaltı durumlarıyla sık sık gündeme geliyor.

13 Ağustos 2016 tarihinde Rojnews muhabiri Wedat Hisên Elî ve 2 Aralık 2016 tarihinde ise KNN muhabiri Şûkrî Zeynedin Duhok'ta kaçırıldıktan sonra işkence edilerek katledilmişlerdi.