Hezex Halk Meclisi: Hezex’te destansı direniş yaşanıyor

Şırnak’ın Hezex ilçesinde YPS ve YPS-JIN güçleri öncülüğünde direniş devam ediyor.

Şırnak’ın Hezex ilçesinde YPS ve YPS-JIN güçleri öncülüğünde direniş devam ediyor.

16 Şubat 2016’dan bu yana Saray ve AKP çetelerinin ablukasının başladığını belirten Hezex Halk Meclisi, “YPS ve YPS-JIN güçleri öncülüğünde destansı, tarihi bir direniş yaşandı. Bu barbar ve vahşi çeteler Hezex’te ağır darbeler alınca tüm teknikleri ve son teknolojik silahlar dahil zehirli gazlar, F-16 savaş uçakları ile kobra tipi helikopterlere havadan ve karadan tüm silahları direniş güçlerine karşı kullanmıştır. Bu açıdan Hezex halkı başta olmak üzere tüm Kürdistan halkımız bilmelidir ki Hezex’te büyük bedeller ve şahadetler yaşanmış olsa da bu tarihi direnişte barbar saray ve AKP çeteleri Hezex direnişçileri karşısında büyük bir yenilgiye uğramışlardır.

Bu anlamda halkımızın şehitlerinin anılarına bağlılıklarının gereğini yerine getirmeleri tarihi bir görevdir. O açıdan evleriniz, iş yerleriniz yakılıp yıkılmadan, talan edilmeden tüm Hezex halkı kentine dönmelidir. AKP Hezex’te yenilmiştir, o yüzden Hezex’i havadan bombalamak zorunda kalmıştır. Faist güçler kaybetmiş, Hezex’te öz yönetim direnişimiz kazanmıştır” dedi.

Hezex Halk Meclisi, 43 gündür devam eden abluka sonucu ortaya çıkan yıkım, yağmalamayı ayrıntılı incelemek için siyasi partiler başta olmak üzere, insan hakları örgütleri ve sivil toplum örgütlerini de inceleme yapmaya davet etti.