HPG’den etkili eylem: 12 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, 23 Haziran günü Gever’e bağlı Sümbül alanında Türk ordusuna yönelik gerçekleştirilen eylemlerde toplam 12 askerin öldürüldüğünü, 8 askerin ise yaralandığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 23 Haziran günü Zagroslar’da Türk ordusuna yönelik gerçekleştirilen gerilla eylemlerinin sonuçlarını açıkladı.

HPG-BİM tarafından verilen bilgilere göre, 23 Haziran günü Türk ordusu Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesine bağlı ve Zagros bölgesine sınır hattında bulunan Sümbül alanında bulunan Xazalkê sırtlarında konumlandı.  Aynı gün saat 07.00'de Gerillalar tepede hareket halinde bulunan askerlere yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Bu eylemde 4 asker öldürülürken 2 asker de yaralandı. Aynı gün saat 13.45'te yapılan ikinci sabotaj eyleminde ise 5 asker öldürüldü 3 asker de yaralandı. Eylemlerden sonra hareket geliştiren askerler başka bir Gerilla birliği tarafından etkili bir şekilde vuruldu. Burada 3 asker öldürüldü 3 asker de yaralanmıştır.

HPG-BİM’in açıklamasına göre bu eylemlerde toplam 12 asker öldürüldü 8 asker de yaralandı.

‘EYLEMLER GEVER ŞEHİTLERİ ANISINA YAPILDI’

Eylemlerin Gever’de katledilenlerin anısına yapıldığını belirten HPG-BİM şunları kaydetti:

Gerçekleştirilen bu eylem Gever'de şehit düşen direnişçilerin anısına yapılmıştır. Eylemden sonra savaş uçakları uçakları Bakê köyünü, Tasot alanını, Kesırkê tepesini ve Xemêzal arazisini bombalamıştır. Ayrıca çevre karakollar eylem alanını belirli aralıklarla bombardımana tabi tutmuştur.