HPG’den etkili eylemler: Çok sayıda asker ve polis öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında, Mardin, Şırnak, Bingöl, Siirt, Ağrı ve Hakkari’de düzenlenen eylemlerin detayları açıklandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla güçleri tarafından Van’da düzenlenen eylemde 6 polisin öldürüldüğünü, 5 askerin bulunduğu kulenin etkili vurulduğunu açıkladı.

BİM açıklamasında, Mardin, Şırnak, Bingöl, Siirt, Ağrı ve Hakkari’de düzenlenen eylemlerin detayları açıklandı. Açıklamaya göre, gerilla eylemlerinde çok sayıda asker ve polis öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan günlük basın duyurusunda şu bilgiler yer aldı:

VAN’DA ETKİLİ EYLEMLER

14 Haziran günü saat 17.00' de Van'a bağlı Edremit- Gevaş - Gürpınar üçgeninde hareketlilik içerisinde bulunan TC ordusuna ait bir konvoy Gerilla güçleri tarafından hedeflenmiştir. Gevaş girişinde düzenlenen sabotaj eylemiyle bir Akrep tipi zırhı araç imha edilmiştir.  Bu araçta bulunan 6 polis ölürken, ambulanslar ölü ve yaralılarını Tatvan ve Van'a kaldırmıştır. Şehit Brusk intikam timi tarafından düzenlenen bu eylem son süreçte yaşamını yitiren gerillaların anısına gerçekleştirilmiştir.

15 Haziran günü saat 19.30' da Güçleri Van Başkale'ye bağlı Sıkranıs karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol kulesi hedef alınarak etkili vurulmuş. Bu kulede 5 asker bulunmaktadır. Ancak kuledeki ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

MARDİN’DE 8 ASKER YARALANDI

14 Haziran günü saat 19.30' da Gerilla güçleri tarafından Mardin’in Kerboran (Dargeçit) ilçesinde yapımı süren Ilısu baraj güvenliğini sağlayan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. 4 askerin bulunduğu mevzi etkili vurulurken, mevzi dışında bulunan diğer askerlerde orta otomatik silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 5'i ağır olmak üzere 8 asker yaralanmıştır.

Özel savaş medyası yaralı askerler hakkında, bölgeye yapılan sevkiyatta yaşanan kaza sonucu haberlerini yaymaktadır. Bunlar gerçek dışı yalan haberlerdir. Yaralanan askerler gerçekleşen eylemde yaralanmıştır. 

ŞIRNAK-CİZRE YOLUNDA ASKERİ ARAÇ İMHA EDİLDİ

15 Haziran günü saat 10.00'da Şırnak- Cizre yolu Avkamasiya köyü yakınlarında operasyonel hareket halinde bulunan TC ordusu konvoyuna yönelik Gerillalar tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Kirpi tipi 2 askeri araç hedeflenerek vurulmuş ve bu araçlar imha edilmiştir. Gerçekleşen eylemde imha edilen kirpi araçlarındaki ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

BİNGÖL’DE 1 RÜTBELİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

15 Haziran günü saat 12.30' da bir Gerilla birimi Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Gas karakoluna yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 rütbeli öldürülmüştür. Karakola ait 1 kulede hedeflenerek vurulmuştur.

BAYKAN’DA EYLEM

15 Haziran günü saat 17.00 'de gerilla Güçleri tarafından Siirt Baykan' a bağlı Riclek karakoluna yönelik orta otomatik ve ferdi silahlar ile bir eylem düzenlenmiştir. Ölü ve yaralıların olduğu eylemin sonucu netleştirilemezken, TC ordusu tank ve havan toplarıyla karakol çevresini bombalamıştır.

AĞRI’DA SABOTAJ EYLEMİ

15 Haziran günü gece saat 23.40' ta Gerillalar Ağrı'nın Bazid ilçesine bağlı Neço ve Helacê köyleri arasından geçen İran-Türkiye doğalgaz boru hattına yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir.

ULUDERE’DE SUİKAST EYLEMİ

15 Haziran günü saat 18.00' de Gerillalar tarafından Şırnak'ın Uludere ilçesi sınırındaki Kuroşino tepesinde askerlere yönelik bir Suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemin sonuçları netleştirilememiştir.

14 Haziran günü TC ordusu Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar Karakolundan Geliyê Avaşin alanını, Şehit Faraşin tepesi yamaçlarını ve Dola Bira alanını obüs ve havanlar ile bombalamıştır. Aynı gün saat 17.00 ile 17.30 arası Şehit Faraşin ve Şehit Ekin tepesi, Şehit Diren tepesi yamaçları obüs toplarıyla bombalanmıştır.  Alan üzerinde yoğun keşif uçuşları da devam etmektedir.