HPG'den eylem ve çatışmalara ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG, 15 Kasım günü saat 19.00’da Bingöl’ün Genç ilçesi merkezinde gerillaların PÖH’lere ait olan zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdiğini, eylemde aracın darbelendiğini ve 2 PÖH’ün yaralandığını belirtti.

15 Kasım günü saat 09.30’da Hakkari’nin Çukurca tugayında bulunan helikopter pistindeki askerlerin ağır silahlarla vurulduğunu kaydeden HPG, “Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Güçlerimiz yine aynı gün saat 12.40’ta nizamiye yakınındaki askerleri ağır silahlarla vurmuş ve burada 2 asker öldürülmüştür” dedi.

HPG açıklamasında, “16 Kasım günü saat 10.30’da güçlerimiz Çukurca’ya bağlı Koordine tepesinde bulunan askerlere yönelik suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür” ifadelerine yer verildi.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara da yer verilmiştir:

TC ordusu Şırnak’ın Gabar alanında operasyon hazırlığı yapmaktadır. TC ordusu Deriyê Gabar, Deriyê Çırav ve Deriyê Zıvıngê mıntıkalarında gizli birliklerini konumlandırmıştır.

1 GERİLLA YAŞAMINI YİTİRDİ

13 Kasım günü Amed'in Lice ilçesine bağlı Şehit Navdar alanı TC ordusuna ait kobra helikopterler tarafından yoğunca vurulmuştur. Aynı saatlerde havan toplarıyla da bombardıman yapılmıştır. Görevde bulunan bir Gerillamız Kobra helikopterlerin saldırısı sonucu şehit düşmüştür.

Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri

Kod Adı: Êriş Botan
Adı Soyadı: Osman Çapan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Güllüşah – Mehmet Şirin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Kasım 2016 / Amed

1 GERİLLANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

4 Kasım günü TC ordusu Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Adılbeg alanında operasyon başlatmıştı. Kaniya Şirin mıntıkasında sızma girişiminde bulunan askerler ile Gerillalarımız arasında 2 saat boyunca yaşanan çatışmalarda 6 asker öldürülürken 1 asker de yaralandığını ve bir Gerillamızın da burada şehit düştüğünü açıklamıştık.

Şehit düşen gerillamızın kimlik bilgileri şöyle:

 

Kod Adı: Reber Xemgin
Adı Soyadı: Macit Bilir
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Şahzade - İzzettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Kasım 2016 / Zagros”