HPG gerillaları Çatak ve Ericek abluka altında toprağa verildi

Bagok Dağı’nda şehit düşen HPG gerillaları Musa Anter Çatak ve Serhat Ericek'in cenazeleri, 4 ay sonra ailelerine teslim edildi. Çatak ve Ericek abluka altında son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Bagok Dağı kırsalında 7 Mayıs'ta çıkan çatışmada şehit düşen HPG gerillaları Musa Anter Çatak (Sidar Rizok) ve Serhat Ericek’in (Rizgar Koçer) cenazeleri 4 ay sonra ailelerine teslim edildi.

Ailelerin verdikleri DNA örneklerinin uyuşması üzerine önceki gün Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Cenazelerin teslim edilmemesi üzerine aileler dün erken saatlerinde bir kez daha Mardin’e geldi. Adli işlemlerin tamamlanması sonrası akşam saatlerinde Artuklu ilçesindeki Kamor Kimsesizler Mezarlığı’nda bulunan cenazeler, gömüldükleri yerden çıkarılarak ailelere teslim edildi. 

Çatak ailesi, çocuklarının cenazesini kendi imkanlarıyla tuttukları ambulansla Şırnak'ın İdil ilçesinde bulunan Şex Hesen Mezarlığı'na defnetti. Mezarlığı ablukaya alan polisler, cenaze törenine kimsenin katılmasına izin vermedi. 

HPG'li Ericek’in cenazesi ise, Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan Mohris Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ericek'in cenazesi de ailenin kendi tuttuğu ambulansla taşındı. Ericek'in cenazesinin toprağa verildiği mezarlık da polisler tarafından abluka altına alınırken, cenaze törenine kimsenin katılmasına izin verilmedi.