HPG gerillalarından çok sayıda eylem

HPG BİM, YJA Star gerillalarının Hakkari’nin Gever ve Şemdinli ilçeleri arasındaki Şapatan yolu üzerinde bir grup askere yönelik ferdi silahlarla eylem düzenlediğini açıkladı.

HPG BİM, YJA Star gerillalarının Hakkari’nin Gever ve Şemdinli ilçeleri arasındaki Şapatan yolu üzerinde bir grup askere yönelik ferdi silahlarla eylem düzenlediğini açıkladı. Eylemde 5 asker ölürken, özel timlerin bulunduğu 1 akrep tipi zırhlı aracın da B7 roketatar silahı ile etkili bir şekilde vurulduğunu belirtti. HPG BİM, Bitlis’te yaşanan çatışma ardından polisin çevreyi rastgele taraması sonucu 2 sivilin yaşamını yitirdiğini, 2 sivilin de yaralandığını da kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), YJA Star ve HPG gerillalarının düzenlediği eylemlerde, 8 asker ve polisin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG BİM açıklamasında şunalar yer verdi: “23 Haziran günü saat 11.30'da Hakkari'nin Gever ile Şemzinan ilçeleri arasında bulunan Şapatan yolu üzerinde bir grup askerin yol kontrolü yaptıkları esnada YJA Star güçlerimiz ferdi silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Etkili vuruşlar yapan güçlerimiz burada 5 askeri öldürmüştür. Ayrıca özel timlerin bulunduğu 1 akrep tipi zırhlı araç da B7 roketatar silahlarıyla etkili bir şekilde vurularak imha edilmiştir. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilemezken 4 ambülans ve birkaç sivil araç, olay yerine gelip ölü ve yaralıları kaldırmıştır. Eylem esnasında Durê ve Radyolik karakolları eylem alanını obüs ve ağır silahlarla vurmuştur. Yine eylemden sonra düşman Şapatan beldesi ve Serero köyünde sokağa çıkma yasağı ilan etmiştir.

ŞEMZİNAN’DAKİ OPERASYON GERİ ÇEKİLDİ

21 Haziran günü TC ordusu Hakkari'nin Şemzinan ilçesine bağlı Geliyê Tuyê, Kola köyü Nêrduşa köyü, Mirava tepesi ve Dêman köyü çevresinde operasyon başlatmıştı. Askerler 22 Haziran günü Geliyê Tuyê, Kola köyü, Dêman köyü, Durê ve Nêrduşa köyü alanlarında konumlanmış, 23 Haziran günü de saat 15.30'da geri çekilmiştir. Operasyonda düşman Durê ve Radyolik karakolları; Geliyê Tuyê, Kola köyü, Dêman köyü, Durê ve Nêrduşa köyü alanlarını obüs ve havanlarla bombalamıştır.

BİTLİS’TE POLİS KONTROL NOKTASINA EYLEM

22 Haziran günü saat 08.30'da bir gerilla birimimiz Bitlis'in Tatvan ilçe merkezi girişinde bulunan polis kontrol noktasına yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz fedai bir tarzda kontrol noktasını etkili bir şekilde vurup kontrol noktasına girerek ferdi silahlar ve bombalarla düşmanı vurmuştur. Burada güçlerimiz ile polisler arasında yoğun bir çatışma yaşanmış ve çatışmalar Suwar mahallesine kadar devam etmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 3 polis öldürülmüştür. Çok sayıda ambulans ve sivil araç olay yerine gelerek ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Bu eylemde fedai bir tarzda savaşan 3 arkadaşımız şehit düşmüştür. Ayrıca düşman bu eylemde mahalle aralarında sivilleri rastgele taramış 2 sivil yaşamını yitirirken 2 sivil de yaralanmıştır.

23 Haziran günü Van ile Bitlis'in Tatvan ilçesi arasındaki yol güzergâhında bulunan Sêrxaç köyü yakınlarında hareket halinde olan bir askeri birliğe yönelik YJA Star güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiş ve burada 1 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra TC ordusu Skorsky tipi helikopter ile ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Eylemden sonra TC ordusu alanda operasyon başlatmak istemiş, Skorsky helikopterin alana indirme yapmaya çalıştığı esnada güçlerimizin etkili vuruşları ile darbelenen helikopter geri çekilmiştir.

23 Haziran günü saat 19.00'da Dersim merkeze bağlı Zargê karakolunda su kanalı çalışması yapan bir firmaya ait araçtaki çalışanlar gözaltına alınmış, araç ise yakılarak imha edilmiştir.

Bitlis’te şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dorşin Viyan

Adı Soyadı: Semiha Akdoğan

Doğum Yeri: Hakkari

Anne - Baba Adı: Fatma - Ebubekir

Şahadet Tarihi ve Yeri: 22 Haziran 2016 / Bitlis

 

Kod Adı: Xeyri Garzan

Adı Soyadı: Tacettin Gülen

Doğum Yeri: Bitlis

Anne - Baba Adı: Şemen - Süleyman

Şahadet Tarihi ve Yeri: 22 Haziran 2016 / Bitlis

 

Kod Adı: Cudi Maku

Adı Soyadı: Kemal Hüseyin Yar

Doğum Yeri: Maku

Anne - Baba Adı: Têlî – Ahmet

Şahadet Tarihi ve Yeri: 22 Haziran 2016 / Bitlis”

...