HPG gerillası Akgöbek ve Polat son yolculuğuna uğurlandı

İdil'de yaşamını yitiren HPG gerillası Müslüm Akgöbek'in, Urfa'nın Suruç, Kağızman'da yaşamını yitiren HPG gerillası Umut Polat da Diyadin'de son yolculuğuna uğurlandı.

İdil’de yaşamını yitiren ve teşhis edilmediği için Mardin’de toprağa verilen Müslüm Akgöbek'in cenazesi DNA eşleşmesi sonucu ailesi tarafından alınarak Suruç’ta toprağa verildi. Kağızman’da çıkan çatışmada hayatını kaybeden HPG gerillası Umut Polat da memleketi Diyadin’de son yolculuğuna uğurlandı. 

Şırnak’ın İdil ilçesinde yaşamını yitiren ve teşhis edilemediği için Mardin’de toprağa verilen Müslüm Akgöbek, DNA eşleşmesi sonucu teşhis edildikten sonra ailesi tarafından alınarak, defnedilmek üzere Antep’in Nizip ilçesine doğru yola çıkarıldı. Mezarlık yeri için belediyeye müracaat eden aileye, Antep Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Nizip Kaymakamı ve Belediye Başkanı'nın ortak kararıyla cenazenin ilçede defnedilemeyeceği bilgisi üzerine Akgöbek'in cenazesi toprağa verilmek üzere Urfa’nın Suruç ilçesine götürülmek zorunda kaldı. 

Suruç’taki cenaze törenine, aralarında MEYA-DER, HDP ve DBP Antep ve Urfa yöneticileri, Suruç belediye eşbaşkanlarının yanı sıra binlerce kişi katıldı. 

Elîgor Mahallesi'nde yüzlerce kişi tarafından karşılanan cenaze, onlarca araçlık konvoyuyla Pirsûs Şehitliği'ne doğru hareket etti. Cenaze, mezarlıkta da binlerce kişi tarafından "Ey şehîd xwîna te erdê namîne", "Bijî berxwedana YPS'ê" , "Suruç Ovası Apocular yuvası" ve "Şehîd namirin" sloganlarıyla karşılandı. 

Toprağa verme işlemlerinin ardından kısa bir konuşma yapan Antep MEYA-DER Eşbaşkanı Osman Akdoğan, "Ne yazık ki faşist zihniyet Müslüm'ün doğduğu yerde Nizip'te defnedilmesine müsaade etmedi. Bu bir zulümdür, işkencedir. Aileye yapılan işkencedir. Evlatlarımızı katlettikleri yetmiyor bir de ailelerine işkence ediyorlar. Bunların temel amaçları halka boyun eğdirtme, sindirme yaklaşımıdır. Biz de boyun eğmeyeceğiz. Mehmet Tunçların sözünü yerine getireceğiz" diye konuştu.

Akgöbek'in taziyesi Karşıyaka Mahallesi'nde kabul edilecek. 

HPG GERİLLASI POLAT MEMLEKETİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kars’ın Kağızman ilçesinde girdiği çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Umut Polat (Welat Ararat) Ağrı’nın Diyadin ilçesinde kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda alınan cenazeyi, Diyadin girişinde ilçe belediye eşbaşkanları, HDP Milletvekili Dirayet Taşdemir ve yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Cenaze önce Polat'ın ailesinin evine, sonra yürüyüşle "PKK intikam", "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde belediye mezarlığına götürüldü. Polat toprağa verildikten sonra bir konuşma yapan HDP'li vekil Taşdemir, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kürt gençlerinin kanı üzerinden başkanlık hesapları yaptığını söyleyerek, mücadeleyi büyüterek kirli politikaları boşa çıkaracaklarını dile getirdi.

Törenin ardından kitle başsağlığı için Polat'ın aile evinde kurulan taziyeye geçti.