HPG gerillası Eren Top, Dersim’de son yolculuğuna uğurlandı

Dersim’de bombardımanda yaşamını yitiren HPG gerillası Eren Top memleketi Dersim'de toprağa verildi.

Dersim’de bombardımanda yaşamını yitiren HPG gerillası Eren Top memleketi Dersim'de toprağa verildi. Tabutu omuzlayan Eren Top'un teyzesi Gülşen Güder, "Sefkan Dersim ölümsüzdür, bunu herkes böyle bilsin. O kahramanlara örnek oldu. Korkaklar her gün ölür, kahramanlar ölümsüzdür" diye haykırdı.

Dersim'in Roj Deresi bölgesine 8 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen bombardımanda yaşamını yitiren HPG gerillası Eren Top’un cenazesi toprağa verilmek üzere Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Dersim’e getirildi.

Dersim Cemevi'nde düzenlenen törende HPG gerillası Eren Top'un ailesi ve yakınları ağıtlar yaktı. Gözyaşlarının dinmediği törende PKK bayrağına sarılı Eren Top'un tabutu cemevine getirildiği esnada tabutu omuzlayan teyzesi Gülşen Güder, "O bir kahramandır. Kahramanlar destan yazar. Tarihe imza atan kahramanlar ölümsüzdür. Sefkan Dersim ölümsüzdür, bunu herkes böyle bilsin. O kahramanlara örnek oldu. Korkaklar her gün ölür, kahramanlar ölümsüzdür" diye seslendi. 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, "Barış sürecinde en azından cenazeler durdu. Türkiye'de halklara bir umut doğdu. Davutoğlu'nun 'temizleyeceğiz bitireceğiz' söyleminden sonra değiştirdikleri başbakanın da amacı savaş oldu. Biz barış isteyenler sesimizi yükselterek bundan sonraki barış ve demokrasi bloğunu güçlendirip bu savaş sürecinin önüne geçmeliyiz. Halkımızın başı sağ olsun" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından kitle cenaze aracının arkasında açtığı "Sefkan Dersim ölümsüz" pankartıyla Dersim Belediyesi Asri Mezarlığına kadar "Şehîd namirin", "Sefkan Dersim yaşıyor, PKK savaşıyor" sloganlarıyla yürüdü. Yürüyüş esnasında çok sayıda TOMA ve zırhlı araçla kitlenin önünü kesen polisler pankartın indirilmesini istedi. Polislere pankartın inmeyeceğini söyleyen kitle, yürüyüşüne devam ederken, polisler geri çekilmek zorunda kaldı. 

Eren Top'un cenazesi Rojava'nın Til Temir kasabasında 17 Mayıs 2015 tarihinde DAİŞ ile girilen çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Hüseyin Tutuman'ın (Gabar Dersim) battaniyesine sarılarak toprağa verildi. Eren Top'un kız kardeşi toprağı kendi avuçlarıyla mezara bıraktı. 

Okunan duaların ardından teyzesinin yaktığı ağıtlar duygu dolu anlar yaşattı. HPG gerillası Eren Top için Pazar günü Dersim Cemevi'nde taziyeler kabul edilecek.