HPG gerillası Kemal son yolculuğuna uğurlandı

Dersim’de yaşamını yitiren HPG gerillası Ateş Kemal (Merdan Kemal) Van’da son yolculuğuna uğurlandı.

Dersim’de yaşamını yitiren HPG gerillası Ateş Kemal (Merdan Kemal) Van’da son yolculuğuna uğurlandı.

Dersim'de 16 Haziran günü yaşamını yitiren HPG gerillası Ateş Kemal (Merdan Kemal), Van'da düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Kemal'in Akköprü morgundan alınan cenazesi, cenaze namazı kılındıktan sonra konvoy halinde toprağa verileceği Selim Bey Mahallesi Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı. Cenazenin yer aldığı konvoy, mahalle girişinde zılgıtlar ve "Şehîd namirin", "Ey şehîd xwina te li erdê namîne" sloganları ile karşılandı.

Yapılan bu karşılama sonrası cenazenin defnedileceği mezarlığında geçildi. Düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra HDP Wan Milletvekili Bedia Özgökçe, HDP, DBP ve MEYA-DER yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Defin işlemlerinin ardından Kemal için dualar okunup, saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan DBP İl Eşbaşkan Yardımcısı Nazmiye Acar, AKP hükümetinin annelerin ağıtlarından, zılgıtlarından ve Kürdün ölüsünden dahi korktuğunu söyledi. Yine MEYA-DER Van Şube Eşbaşkanı İdris Şayban ise, "Uzun bir zamandır, Kürtlerin dili kimliği yasaklanmıştır. Gençlerimiz bunları geri alabilmek için canlarını feda ediyorlar" diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrası tören son bulurken, köyde kurulan taziyede ailesi tarafından taziyeler kabul edilmeye başlandı.