HPG gerillası Mehdi Koyun, Silvan’da binler tarafından uğurlandı

Bingöl’ün Genç ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Mehdi Koyun, (Zınar Farqin) Silvan’da binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Bingöl’ün Genç ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Mehdi Koyun, (Zınar Farqin) Silvan’da binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Evrik mezrasında 18 Nisan Pazartesi günü asker ve korucuların yaptığı operasyon sonucu çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Mehdi Koyun, (Zinar Farqîn) Amed’in Silvan ilçesine bağlı Huseyna köyünde binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Bingöl Devlet Hastanesi morgunda bulunan ve ailesi tarafından teşhis edilen cenaze bugün Silvan’a getirildi. Yol boyunca kitle tarafından karşılanan yüzlerce araçlık cenaze konvoyunu köy girişince binlerce kişi karşıladı. Köy girişinde PKK bayrağına sarılı tabut omuzlarda taşınarak köy camisine getirildi. Yürüyüşte, "Bijî Serok Apo", "Tekoşîn berxwedan rêya me rêya şehîda" ve "Rêya şehid rêya me PKK partiyame" sloganları ve HPG gerillalarının fotoğrafları taşındı. Dini vecibeleri yerine getirilen ve helalik alınan cenaze 2 kilometre uzaklıkta bulunan köy mezarlığına zılgıt ve "Şehid namirin" sloganları eşliğinde taşındı. 

Aralarında HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan, MEYA-DER Eşbaşkanı Hasan Pençe, Amed ve Farqîn HDP ve DBP ilçe örgütleri, Silvan ve Hazro belediyeleri eşbaşkanları yanı sıra binlerce kişinin katıldığı törende yapılan defin işleminin ardından özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için Çerxa Şoreşê marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. 

Toprağa verme işleminin ardından kısa bir konuşma yapan MEYA-DER Eşbaşkanı Hasan Pençe "Bugün bir kahramanımızı daha defnediyoruz. Onlar kahramandır çünkü hiçbir zaman teslimiyeti kabul etmeyerek bu halk için canlarını feda ettiler. Şehitlerimiz ve gerillalar bu halkın özgürlüğü ve toprakların kurtuluşu için mücadele vermektedir. Tek amaçları Kürt oldukları ve var olduklarını göstermektir. Her bir gerillamız bu halkın savunması, var olmasıdır ve geleceğidir. Zinar arkadaşın teslimiyeti kabul etmediği gibi Kürt halkına da hiçbir zaman teslimiyeti kabul etmeyecektir. Herkes bilsin ki Şeyh Sait diz çökmediği gibi bu halkta diz çökmeyecek" dedi.

Pençe'nin ardından konuşan HPG gerillasının annesi Salime Koyun "Hepiniz hoş geldiniz başım gözüm üstüne geldiniz. Halkımızın, Başkan Apo ve dağ başındaki gerillalar sağ olsun. Şehid namirin" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kitle taziyelerin kabul edileceği köy taziye evine geçti.