HPG gerillası Zagros son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak’ta yaşamını yitiren HPG'li Murat Matyar (ZınarZagros) Silvan’da binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak’ta 14 Mayıs akşamı kentin birçok noktasına gerçekleştirilen eylemde yaşamını yitiren HPG'li Murat Matyar'ın (Zinar Zagros) cenazesi, ailesi tarafından teşhis edildikten sonra Amed'in Farqîn (Silvan) ilçesine bağlı Çîçika köyüne götürüldü. Silvan-Kozluk-Batman üç yolunda çok sayıda kişi tarafından karşılanan cenaze onlarca araçlık konvoyla doğduğu Çîçika'ya götürüldü. Dini vecibeleri yerine getirilen Matyar'ın cenazesi, PKK bayrağına sarılı tabut içinde mezarlığa kadar "Şehîd namirin" ve "Ey şehîd xwîna te erdê namîne" sloganları eşliğinde taşındı. 

Cenaze namazının kılınmasının ardından Matyar'ın naaşı dualar eşliğinde toprağa verildi. Mezar başında Çerxa Şoreşê marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşmalara geçildi. 

Anne Suhubet Matyar, "Hepiniz hoş geldiniz. Murat sadece benim değil dört parça Kürdistan'ın şehididir. Allah bir müjde versin ve bu acıyı tüm annelerin içinden çıkarsın. Şerefli ve namuslu Kürt halkının başı sağ olsun" dedi. 

Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından kitle taziye evine geçti. 

...