HPG'li Bilen sonsuzluğa uğurlandı: Zafer Kürtlerin olacak

Giresun'da yaşamını yitiren HPG'li Osman Bilen, doğduğu köy olan Helhele'de sonsuzluğa uğurlandı.

Giresun'da yaşamını yitiren HPG'li Osman Bilen, doğduğu köy olan Helhele'de sonsuzluğa uğurlandı. Anne Bilen, oğluyla gurur duyduğunu belirtirken, HDP'li Aydoğan da "AKP'nin bütün planları boşa çıkacak ve zafer Kürtlerin olacak" dedi. Amca Bilen de cenazeye ağır işkence yapıldığını aktardı.

Giresun'da yaşamını yitiren HPG'li Osman Bilen, doğduğu Hezro'nun Helhele köyünde binlerin katıldığı törenle toprağa verildi. Cenazeye işkence yapıldığı ve Gümüşhane'de cenaze aracının taşlandığı belirtilirken, törende konuşan Bilen'in annesi Şerife Bilen, "Oğlum sen Kürdistan'ın kahramanısın" dedi. 

Giresun'da 7 Haziran günü saldırı sonucu yaşamını yitiren ve dün akşam saatlerinde Giresun'daki hastaneden Amed'in Hazro ilçesine bağlı Licok Mahallesi'ne getirilen HPG'li Osman Bilen (Baz Mordem), köyü Helhele'de sonsuzluğa uğurlandı. Licok'ta dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından doğduğu köye doğru konvoy eşliğinde getirilen Bilen'in cenazesini, çevre köylerdeki halk, zafer işaretleriyle selamladı. Konvoyun Helhele köyüne girişiyle birlikte yaşlı kadınlar alkış ve zılgıtlarla "Kürdistan'ın şehidi hoş geldin" diyerek, cenazeyi karşıladı. Törene özellikle kadınlar yoğun katılım gösterdi. 

ANNE BİLEN: OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Törende PKK ve KCK bayrakları taşınırken,  Bilen'in PKK bayrağına sarılı tabutu da "Şehîd namirin", "Ey şehîd xwîna te erde namîne", "Tekoşin berxwedan riya te riya me ye" sloganlarıyla merasimin yapılacağı alana getirildi. Saygı duruşuyla başlayan törende, Çerxa Şoreşê Marşı okunduğu sırada 21 el saygı atışı yapıldı. 

Anne Şerife Bilen, törendeki konuşmasında, "Oğlum sen Kürdistan'ın kahramanısın. Senin başın her zaman dikti, alnın açıktı. Bugün benim de başım dik, seninle gurur duyuyorum" dedi. 

GİRESUN'DA CENAZE ARACINA SALDIRDILAR

Amca Bahri Bilen de Gümüşhane'de cenaze aracına taşlarla saldırıldığını vurgulayarak, "Bunlarda insanlığa dair hiçbir şey kalmamış. Bu büyük sahiplenme bize moral verdi. Baz Kürdistan'ın şehididir. Kürt halkının başı sağ olsun. Baz'a söz veriyoruz; onun mücadelesini büyüteceğiz" diye konuştu.

AYDOĞAN: ONLARIN SAYESİNDE ÖZGÜRLÜĞE YAKINIZ

HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan da Bilen'i saygıyla andığını kaydederek, onların mücadelesinin Kürt halkını her geçen gün özgürlüğe daha fazla yaklaştırdığını vurguladı. AKP hükümetinin Kürdistan'da başlattığı imha ve tasfiye saldırılarının başarısız olacağının altını çizen Aydoğan, "Bu halkın mücadelesini yok edemezler, ancak bunu rüyalarında görürler. Sykes Picot'un 100'üncü yılında Ortadoğu'da yeni dizayn planları var. Çok yakında herkes şahit olacak AKP'nin bütün planları boşa çıkacak ve zafer Kürtlerin olacak" dedi. 

Törenin ardından Bilen'in cenazesi köyün karşısındaki tepeye götürülerek farklı tarihlerde yaşamını yitiren 2 HPG'linin mezarının yanına defnedildi. 

CENAZEYE İŞKENCE

Öte yandan cenazeyi gören amca Bahri Bilen, yeğeninin vücudunda 20'den fazla kurşun sıkıldığı, özellikle göğüs bölgesine çok sayıda kurşun izinin olduğunu söyledi. Bilen, yine cenazede çok sayıda kırığın olduğunu belirtti.

Özel harekatçılara ait sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde, Bilen'in sağ kolunun koptuğu ve boynunda kurşun izi olduğu, ancak göğüs bölgesinde herhangi bir kan izi olmadığı anlaşılıyordu.