HPG’li Gamze Erol türkü ve sloganlarla uğurlandı

Dersim’de yaşanan çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Gamze Erol, binlerin katılımıyla Pertek’te türkü ve sloganlarla uğurlandı.

Dersim’in Avgasor bölgesinde savaş uçakları ve helikopterlerle yapılan bombardıman ve binlerce askerin katılımıyla gerçekleşen operasyonda yaşamını yitiren HPG’li Gamze Erol’un (Ceylan Bawer) Malatya Adli Tıp Kurumu’nda teşhis edilen cenazesi Pertek ilçesine bağlı Avşeker köyündeki cemevine getirildi. HDP Milletvekili Alican Önlü ve binlerce kişinin katıldığı anma cemevi önünde gerçekleşti. Kadınların omuzunda köy cemevi morgundan “Şehîd namirin” sloganlarıyla çıkarılan Erol’un tabutu tören alanına bırakılarak, yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu. Anne Ayla Erol, kızının ilkokul çağlarında yazdığı mektubu okudu. Baba Hüseyin Erol ise onu çocuğundan ziyade yoldaşı olduğunu söyledi. Son olarak söz alan Alican Önlü ise “Zarifelerin, Sakinelerin yoldaşları, Seyid Rızaların torunları yaşıyorlar. Onların önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi.

HELALLİK ALINDI

Ardından kadınlar tarafından omuzlanan Erol’un cenazesi, hep bir ağızdan atılan “Sakine’den Ceylan’a jin jiyan azadi”, “PKK halktır halk burada” ve “Şehîd namirin” sloganları eşliğinde evine kadar götürülerek helallik alındı. Bir süre burada bekleyen kitle, daha sonra “Şehit Namirin” yazılı bez pankart açarak, “Katil AKP” sloganları eşliğinde bir kilometre mesafedeki mezarlığa yürüdü. 

EN SEVDİĞİ TÜRKÜYÜ OKUDULAR

Erol’un tabutu annesinin istediği üzerine HPG’ye katılmadan önce kullandığı battaniyesine sarılarak toprağa verildi. Defin işleminin ardından Erol’un arkadaşları, mezarını karanfillerle donattı. Arkadaşları, mezar başında Erol’un en sevdiği türkü olan “Kırmızı gül demet demet” parçasını okuduktan sonra mezarlıktan ayrıldı.