YENİLENDİ

HPG: Ömerli’de 10 asker öldürüldü

HPG BİM, Mardin’in Ömerli ilçesindeki Jandarma Karakoluna yönelik dün akşam düzenlenen eylemde en az 10 askerin öldüğünü, çok sayıda askerin de yaralandığını açıkladı.

HPG BİM, Mardin’in Ömerli ilçesindeki Jandarma Karakoluna yönelik dün akşam düzenlenen eylemde en az 10 askerin öldüğünü, çok sayıda askerin de yaralandığını açıkladı. HPG BİM, patlama sonucunda 2 kule ve nizamiyenin de imha olduğunu, karakol binasının kullanılmaz hale geldiğini kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 23 Haziran günü saat 20.00’da gerilla güçlerinin Mardin’in Ömerli ilçesindeki jandarma karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirildiğini belirtti. Bomba yüklü aracın karakol önünde park edilerek eylem gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, “Bu eylemde gözle görülen 10 asker öldürülürken çok sayıda asker de yaralanmıştır. Ayrıca patlama sonucunda 2 kule ile nizamiye de imha olurken karakol binası kullanılamaz hale gelmiştir. Eylemden sonra çok sayıda ambulans olay yerine gelerek ölü ve yaralı askerleri kaldırmıştır. Bu eylem Nusaybin'de şehit düşen direnişçilerin ve Amed'te başlatılan operasyona misilleme amaçlı yapılmıştır. Eylem ile ilgili bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.