GÖRÜNTÜLÜ

HPG, Uludere’deki eylemin detay ve görüntülerini paylaştı

HPG BİM, HPG gerillalarının Uludere sınır hattında gerçekleştirdiği eylemin ayrıntılarını ve görüntüsünü paylaştı.

HPG BİM, HPG gerillalarının Uludere sınır hattında gerçekleştirdiği eylemin ayrıntılarını ve görüntüsünü paylaştı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının etkili eylemlerinin devam ettiğini belirtti. Özel savaş güçlerinin bu eylemlerin sonuçlarını çarpıtmaya çalıştığını da vurgulayan HPG BİM, “Uludere sınır hattında gerçekleşen eylemin görüntüsünü de savaşın gerçek sonuçlarının daha net görülmesi amacıyla paylaşıyoruz” dedi.

16 Haziran günü saat 08.30’da HPG gerillalarının Şırnak’ın Uludere ilçesi sınır hattında bulunan Şehidan ve Şehit Lezgin tepeleri arasında bulunan yolda geçmekte olan Türk ordusunun konvoyuna yönelik sabotaj ve pusu eylemi gerçekleştirdiğini kaydeden HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “Gerçekleştirilen sabotaj eyleminde 1 Reo tipi araç darbelenirken; B7 roketatar silahlarıyla vurulan zırhlı araç da darbelenmiştir. Bu eylemde etkili vuruşlar ile 5 asker öldürülmüştür. Daha sonra müdahaleye gelen askerleri de vuran güçlerimiz 2 askeri öldürmüştür. Eylemden sonra TC ordusu eylem alanı obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Bu eylem Viyan Bahoz ve Herekol Sıperti yoldaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir.

Gerçekleşen bu eylem gerillalarımız tarafından yakın çekim ile kameraya alınmıştır. Eylemin detay görüntüleri Gerilla TV sitemiz üzerinden izlenebilir.

Eylem görüntüsünün linki: https://www.youtube.com/watch?v=AxKK0Pm9U1Y&feature=youtu.be