HSM: Egîdlerin kararlılık ve cesareti yol göstericisimiz olacaktır

HSM: Egîd (Mahsum Korkmaz) Yoldaş şahsında Kahramanlık Haftası Şehitleri’ni saygıyla anıyoruz. Egîdlerin taşıdıkları kararlılık ve cesaret ile yarattıkları askeri kültürün bizler için her daim bir yol gösterici olacağının sözünü veriyoruz.

Halk Savunma Merkez(HSM) Karargah Komutanlığı, Mahsum Korkmaz (Egîd)’in şahadetinin 30 yıldönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. Komutanlık açıklamasında, “Halkların kahramanlık günleri, benliklerini ortaya koyma ve vermiş oldukları mücadele süreciyle varlıklarını kesinleştirme günleridir. Bölgenin en kadim halklarından olmasına rağmen varlığı inkar edilen ve yok edilmek istenen Kürdistan halkının varlığını ortaya koyma ve kesinleştirme günleri ‘Kahramanlık Haftası’ olarak ifade edilmekte ve halkımız 21-28 Mart tarihleri arasındaki bir haftalık süreçte, fedai kahramanlarını anmaktadır. Kahramanlık Haftası, Newroz ile özdeşleşen Mazlum Doğan yoldaşın sömürgeci Türk devletinin zindanlarında uyguladığı vahşet karşısında sergilediği kahramanlık eylemi ile Egîd (Mahsum Korkmaz) yoldaşın, gerillayı Kürdistan’da oturtma ve yenilmez kılma sürecinde Gabar’da kahramanca şehit düştüğü günleri ifade etmektedir” denildi.

“Kürt halkının varlığını koruma mücadelesinin ölümsüz komutanı Egîd yoldaşın 30 yıl önce bugün yaşanan şahadeti, 12 Eylül Askeri-Faşist Cuntası’nın kurumlaşmaya gittiği ve Kürdistan ile Türkiye’de topluma kan kusturduğu bir aşamada önemli bir dönüm noktası olmuştur” denilen açıklamada devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“Bu büyük şahadetin 30’uncu yıldönümü vesilesi ile efsanevi komutan Egîd yoldaşın ve tüm Kürdistan devrim şehitlerinin anıları önünde saygıyla eğiliyor, anılarını mücadeleyi zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.

‘EGÎD YOLDAŞ BİR RUHTUR, MÜCADELEDE SONUÇ ALICILIKTIR’

Egîd yoldaş, Önderlik çizgisine olan inancıyla Kürdistan’da gerillayı oturtma mücadelesini kararlı ve cesaretli bir biçimde vermiş, bu bağlamda bugün Kürt halkının özgürlük değerlerini savunan Halk Savunma Güçleri’nin temellerinin atılmasında önemli bir yer sahibi olmuştur. Öncülüğünde gelişen Şanlı 15 Ağustos Hamlesi, Kürt halkının diriliş devrimini yaratan bir atılım olarak Kürt halkının makus talihine ‘dur’ demiş, benliğini kaybetmek üzere olan bir halka direniş azmini kazandırmıştır. Böylesi büyük ve tarihsel gelişmelerin öncü komutanı olan Egîd yoldaş, bu anlamda gerçek bir ‘Ulusal Kahraman’dır. Komutan Egîd bir ruhtur, mücadelede sonuç alıcılıktır.

Bu eşsiz komutanın izinden giden, Kürdistan halkının en değerli oğulları ve kızları, onun temellerini atmış olduğu gerillayı ordulaştırmış; bugün her nereden gelirse gelsin, Kürt halkına yönelik gelişebilecek her türlü saldırıya karşılık verecek, halkının özgürlüğünü sağlayacak bir aşamaya ulaşmıştır. Komutan Egîd’in ardılları, bugün Kerkük, Şengal, Zagros, Amed, Botan, Amanos ve Karadeniz başta olmak üzere Kürdistan’ın dört bir yanında derin sömürgeciliğe karşı halkının savunmasını yapmakta, Egîdçe bir mücadelenin yürütücüsü olarak Kürt halkının özgürlüğünün garantisi olmaktadır.

Bu büyük şahadetin 30’uncu yıldönümü vesilesiyle ölümsüz komutanımız Egîd yoldaş şahsında tüm şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor, Egîdlerin taşıdıkları kararlılık ve  cesaret ile yarattıkları askeri kültürün bizler için her daim bir yol gösterici olacağının sözünü veriyor, bu temelde halkımızın ve Egîdlerin çizgisinde mücadele yürüten tüm yoldaşların Kahramanlık Haftası’nı bir kez daha kutluyoruz.”