İmralı Heyeti: Öcalan'ın özgürlüğü için girişimlerimiz sürecek

Uluslararası İmralı Barış Heyeti, "Sayın Öcalan'a özgürlük ve Kürdistan'a barış gelene dek bu içerikte faaliyetlerimize devam edeceğiz" dedi.

Uluslararası İmralı Barış Heyeti, 5 gün boyunca Avrupa Konseyi'nin (AK) farklı organ temsilcileri ve üye ülke heyetleri ile görüşmeler yapıp seminerler düzenledikten sonra, sonuç bildirgesi yayımladı.

Bildirgede, ''Görüşmelerimiz olumlu geçti, muhataplarımız bizleri özenle dinledi, kaygılarımızın paydaş olduğu kanısını edindik ve bu yönlü çabalarımız devam edecek'' vurgusu yapıldı. 
Heyet adına ANF'ye açıklama yapan, Belçika'dan Elly Van Reusel, şunları belirtti: "Biz heyet olarak Kürt meselesinin barış ve müzakere yolu ile kalıcı bir çözümü için barışa vurgu yaparken Türk hükümeti, Başbakan Davutoğlu'nun ise ağzında savaş tamtamları çalması endişelerimizi daha da artırmış ve bu yönlü çabalarımızın daha da yoğunlaşmasını zaruri kılmıştır. Bu görüşlerimizi sonuç bildirgemize yansıttık. Kürtlerin başmüzakereci olarak tayin ettikleri Sayın Öcalan'a özgürlük ve Kürdistan'a barış gelene dek bu içerikte faaliyetlerimize devam edeceğiz."

ULUSLARARASI KURUMLARA ÇAĞRI

Reusel, tecride karşı ve görüşmelerin tekrar başlaması için Avrupa Konseyi ve CPT'nin sorumluluk üstlenmesini de istediklerini aktardı.
Güney Afrika, ABD, Norveç, İtalya, Almanya, Belçika ve Britanya başta olmak üzere pek çok ülkeden 40'ın üzerinde heyet ve grubun girişimleri sürecek. Strasbourg kentinde, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) 18-22 Nisan'daki oturumlarına paralel olarak, Öcalan'ın üzerindeki ağır tecridi gündeme getirmek için AKPM ve CPT dahil AK, uluslararası kurumlar ve devletler nezdinde girişimlerde bulunulacak.